NavMenu

Pušten u rad novi sistem za odlaganje pepela u Termoelektani "Nikola Tesla B" u Obrenovcu

Izvor: eKapija Ponedeljak, 02.11.2009. 11:43
Komentari
Podeli

U Termoelektrani "Nikola Tesla B", u Ušću kod Obrenovca, u petak (30. oktobar 2009. godine) je pušten u rad novi, najsavremeniji sistem za prikupljanje, transport i odlaganje pepela na bloku B2 (snage 620 MW), a u maju 2010. godine isti sistem biće priključen i na bloku B1 (takođe 620 MW), posle čega će definitivno biti rešen problem razvejavanja pepela sa deponije najmlađe termoelektrane Privrednog društva TE "Nikola Tesla" Obrenovac.

Donaciju za ovaj projekat (fazu 1 i 2), vrednu 28 mil EUR obezbedila je Evropska unija, dok su "Elektroprivreda Srbije" i PD TENT investirali 3 mil EUR.

Realizacijom ovog projekta za zaštitu životne sredine, koji je po mnogima najveći takve vrste u jugoistočnoj Evropi, učinjen je veliki korak za poboljšanje životnih uslova stanovništva, ne samo Obrenovca, već i Srbije, pa i čitavog regiona.

Projekat su, u saradnji sa stručnjacima PD TENT, realizovali sarajevski "Energoinvest" i mađarska firma "EWB".

(Izvor: www.tentesla.com)

Tagovi:
EWB Mađarska
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.