Izvor: eKapija | Ponedeljak, 18.11.2019.| 14:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

Raspisan konkurs za idejno rešenje za izgradnju multifunkcionalnog EXPO centra u Niškoj Banji

Ilustracija (Foto: Goodluz/shutterstock.com)
Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte u Nišu raspisala je konkurs za idejno rešenje multifunkcionalnog Expo centra na Loznom kalemu u Niškoj Banji.

Tek nakon izbora idejnog rešenja precizno će znati kako će ovaj objekat izgledati, ali i koje će sve sadržaje ponuditi korisnicima.

Kompleks koji će se graditi na lokaciji Lozni kalem trebalo bi da pruži podršku ekonomskom razvoju grada kroz nove sadržaje koji će omogućiti organizaciju događaja koje sada nije moguće organizovati u Nišu ili se oni organizuju u neadekvatnim prostorima. Takođe, Expo centar treba da omogući organizaciju raznih kongresnih i sajamskih manifestacija, konferencija, kako nacionalnog tako i međunarodnog karaktera.

- Kompleks će sadržati kongresni i sajmski deo i smatramo da će doprineti razvoju turizma u Niškoj banji i gradu u celini, da će privući nove investicije u oblasti turizma i izgradnje hotela i pratećih sadržaja, ali i pružiti zamajac razvoju privrede Niša i regiona, kroz stvaranje uslova za odgovarajuću prezentaciju, koja će doprineti i razvoju novih tržišta. Očekujemo da, posle sprovedenog konkursa, rešenja koja budemo dobili, budu reprezentativna, jedinstvena i originalna - rekli su ranije iz Kancelarije za naš portal, a opširnije o tome čitajte u posebnoj vesti.

Opširnije o tenderu pogledajte OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.