Izvor: eKapija | Ponedeljak, 18.11.2019.| 14:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Korejska kozmetika dostupna i u Srbiji - Kult savršenog tena (FOTO)

Ideju da je telo hram, a da savršen ten postaje kult, u Srbiju je donela korejska kozmetika, čiju je prezentaciju organizovalo Trgovinsko odeljenje Ambasade Koreje u Srbiji. Predstavljeno je 10 brendova, čiju osnovu čine prirodni sastojci.

Žene iz Koreje imaju jasne i stroge rituale nege, kojima se uče još od detinjstva. To podrazumeva deset koraka, od čićenja lica namenskim sredstvom i penom, preko pilinga, upotrebe tonera, esencija, seruma, maski, pa do krema za lice i područja oko očiju, a poseban je akcenat na zaštiti od sunca.

Da je situacija drugačija u Srbiji, smatra novinarka Danijela Buzurović, koja je bila moderator događaja. Ona je rekla za eKapiju da je osim osnovne higijene, veoma važno obratiti pažnju na odabir pravih proizvoda za sebe:

- Izgovor da se nema vremena, zaista nije opravdan, jer svako ima vremena da umije lice, očisti ga tonikom ili micelarnom vodom i da posle toga nanese kremu. Piling se može uraditi jednom nedeljno. To je moja rutina. Rado isprobavam proizvode koji stižu sa istoka, kao i domaće proizvode, a ne treba zanemariti ni francusku kozmetiku.

Kozmetika iz Koreje može se pronaći u Francuskoj, Nemačkoj, SAD, a od sada i u Srbiji. Ova zemlja ima mnoštvo različitih kozmetičkih brendova, a neki od njih odabrani su za naše tržište.

- Srbija nije veliko tržište, kada je reč o kozmetici, ali je vodeće tržište u ovom regionu. Za korejske kompanije, Srbija je pokazatelj tržišta ovog regiona, i mnogi žele da počnu da razvijaju tržište upravo odavde - rekao je za naš portal Sun Gi Li, direktor Trgovinskog odeljenja ambasade Koreje.

Okupljene dame mogle su da obave analizu kože lica i da odmah dobiju savete za negu. O svojim navikama govorila je i glumica i voditeljka Marija Veljković Milovanović, a gosti iz Koreje su poručili da način na koji se brinemo o svojoj koži pre 30. godine određuje njeno stanje nakon toga.

- Želim vam da ostanete večno mladi, a osim kozmetike i nege, dobra energija je drugi uslov da budete lepi i zdravi - zaključio je Sun Gi Li.

Aleksandra Kekić


Fotogalerija
Korejska kozmetika - prezentacija 10 brendova

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.