Izvor: RTV | Nedelja, 17.11.2019.| 16:44
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izgradnja gasovoda kroz Srbiju gotova do kraja godine - Dnevno se postavi oko 1,5 km cevi

Ilustracija (Foto: Andrea Slatter/shutterstock.com)
Izgradnja magistralnog gasovoda kroz Srbiji stigla je granice između Srbije i Mađarske. U toku su radovi u Opštini Kanjiža, kod sela Velebit i Vojvode Zimonjića na postavljanju cevi.

Reč je o izgradnji gasovoda od Bugarske do Mađarske i ukoliko sve bude teklo po planu planirani radovi za priključak na ruski gasovod Turski tok biti završeni kako je najavljivano - do kraja ove godine.

Radnici srpsko-ruskog preduzeća "Gastrans" rade užurbano i koriste lepo vreme kako bi oko poslednjih 10 kilometara postavljanja magistralnog gasovoda koji treba da bude priključen na "Turski tok" od granice Bugarske pa do Mađarske završili u planiranom roku.

- Ovaj južni tok donosi sigurnost u snabdevanju gasom ne samo Srbije nego svih zemalja kroz koje gasovod prolazi, a samim tim i za republiku Mađarsku, a verovatno za Austriju i Nemačku. Ovo će sigurno u materijalnom smisli biti dobra prihodovna strana - rekao je Miloš Kravić, predsednik SO Kanjiža.

Izgradnja magistralnog gasovoda dugog 400 kilometara treba da u budućnosti garantuje i energetsku sigurnost Srbiji. Radnici kažu da se dnevno postavi i do 1.500 metara gasovoda. Radovi su započeti krajem aprila i veliki je broj domaćih kompanija angažovan. Gradnja ne remeti život lokalnog stanovništva.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.