Izvor: Beta | Nedelja, 17.11.2019.| 10:37
Izdvojite članak Odštampajte vest

Sve više zainteresovanih za posao u Nemačkoj - Za projekat Triple Win prijavilo se 360 medicinskih sestara i tehničara

Ilustracija (Foto: Spotmatik Ltd/shutterstock.com)
Za posao u Nemačkoj ove godine prijavilo se 360 medicinskih sestara i tehničara, opšteg i pedijatrijskog smera, preko projekta Triple Win koji zajednički sprovode Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ i Nacionalna služba za zapošljavanje Srbije.

Kako je saopšteno, to je gotovo 100 kandidata više u odnosu na prethodnu godinu, kada se prijavilo 275 medicinskih sestara i tehničara, opšteg i pedijatrijskog smera. Sledeći konkurs za posao u Nemačkoj preko projekta Triple Win biće objavljen početkom decembra, dok je selekcija kandidata planirana za početak naredne godine.

Triple Win je jedini projekat koji je rezultat međudržavnog dogovora Srbije i Nemačke, i isključivo posreduje u zapošljavanju medicinskih sestara i tehničara. Kandidati ne plaćaju nikakve nadoknade za posredovanje, niti projekat ostvaruje profit u Srbiji, jer sve troškove projekta snose nemački poslodavci.

Prijavljivanje za učešće na projektu je isključivo preko Nacionalne službe za zapošljavanje, koja je, pored evidentiranja svih prijava, takođe zadužena za proveru da li ugovor o radu, koji je ponuđen kandidatima, ispunjava sve pravne uslove prema zakonu Srbije.

Svi poslodavci su u obavezi da potpisivanjem ugovora garantuju zaključivanje radnog odnosa državljana Srbije u Nemačkoj pod istim uslovima kao i za osobe koje već rade u Nemačkoj.

Projekat Triple Win osim u Srbiji posluje i u Bosni i Hercegovini i na Filipinima.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.