Izvor: Danas | Petak, 14.10.2005.| 10:02
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kupac suvih šljiva stiže u Srbiju

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije ( SIEPA ) i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije pripremili su zajednički nastup naših prehrambenih preduzeća na sajmu ANUGA u Kelnu, jednom od najuglednijih sajmova hrane u svetu. Svoje proizvodne programe u Kelnu predstavile su srpske prehrambene i konditorske firme Polimark, Areks, Aroma, Marni, Fudlend, Agranela, Marbo, Pionir, Atle i Higlo.


Po informacijama iz Kelna naša preduzeća su imala nekoliko stotina sastanaka sa zainteresovanim kupcima, a imamo i slučaj da jedan potencijalni kupac suvih šljiva i drugih proizvoda iz zapadne Evrope dolazi pravo sa sajma u Srbiju, što je presedan u dosadašnjoj praksi. Očekujemo da se veliki broj ovih inicijalnih kontakata nastavi i realizuje kroz izvozne ugovore naših firmi sledeće godine - izjavila je Jasna Matić, direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza.
Ova agencija je nastup naših preduzeća na sajmu hrane u Kelnu organizovala u saradnji sa Nemačkom organizacijom za tehničku saradnju ( GTZ ), a finansijsku podršku za troškove nastupa obezbedilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.