Izvor: Indikator | Subota, 16.11.2019.| 12:37
Izdvojite članak Odštampajte vest

Energoinvest ekskluzivni zastupnik za slovenački Tevel - Potpisan ugovor i o zajedničkom nastupu na stranim tržištima

Ilustracija (Foto: Edhar/shutterstock.com)
Energoinvest je sa kompanijom Tevel iz Slovenije potpisao ugovor o međusobnoj poslovno - tehničkoj saradnji i zajedničkom nastupu na stranim tržištima.

Reč je o ugovoru kojim kompanija Energoinvest ima ekskluzivno pravo plasmana proizvodnog programa Tevela za tržište Bosne i Hercegovine, ali i zajedničkom nastupu u zemljama gde Energoinvest izvodi projekte, područje zemalja regiona, Bliskog istoka i Severne Afrike.

Ugovor je u ime Energoinvesta potpisala direktorka Bisera Hadžialjević, a ispred slovenačkog partnera Iztok Živko, direktor Tevela. Potpisivanju ovog ugovora prisustvovali su i ambasadorka Slovenije Zorica Bukinac sa saradnicima i predsednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić.

Energoinvest kao vodeća multidisciplinarna inženjering kompanija u BiH, ovom saradnjom stiče novu referencu i otvara mogućnosti u proširenju poslovnih aktivnosti, zajedničkom nastupu, kao i ekskluzivno pravo plasmana proizvoda iz pomenute kompanije. Na obostrano zadovoljstvo predstavnici Energoinvesta i Tevela su istakli da se raduju ostvarenoj saradnji, ali i novim zajedničkim projektima.

Nakon potpisivanja ugovora, upriličena je i prezentacija na kojoj je detaljnije predstavljena delatnost slovenačkog partnera.

Tevel je osnovan 1958. pod imenom Varnost Zagorje i bili su 20 godina (1968. – 1988.) u sastavu tadašnjeg Energoinvesta "E" Varnost, te potpisivanjem ovog ugovora kompanija iz BiH obnavlja raniju saradnju i povezuje nove poslovne kontakte.

U toku 30 godina Tevel se specijalizovao za pronalaženje inovativnih rešenja u detekciji gasova. Svojim dugogodišnjim iskustvom i znanjem jedan su od lidera u oblasti planiranja, proizvodnje i izvođenju tehničke sigurnosti u objektima koje ugrožavaju eksplozivno - zapaljivi gasovi, zatim para zapaljivih tečnosti u hemijskoj i farmaceutskoj industriji, skladištima opasnih supstanci, rafinerijama, termoelektranama itd.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.