Izvor: eKapija | Subota, 16.11.2019.| 12:37
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kompanija Rasiyat iz UAE želi da gradi trgovački centar i rekreativni kompleks u Zenici

Zenica
Tri meseca nakon što je u Zenici potpisan Memorandum kojim se definišu prava i obaveze Grada Zenice i kompanije Rasiyat u pogledu utvrđivanja uslova za realizaciju projekta izgradnje trgovačkog centra i rekreativnog kompleksa u poslovno-rekreativnoj-turističkoj zoni Zenica-Jug, direktor kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhammad A. Al-Yamani ponovo je u Gradskoj upravi i obilasku lokacije poznatije kao Antena.

Kompanija Rasiyat u Zenici želi da gradi najsavremeniji trgovački centar i rekreativni kompleks jedinstven takve vrste u Evropi, a kako je tokom sastanka sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem istakao gospodin Al-Yamani, možda i u čitavom svetu.

- U našoj kompaniji uvereni smo da je ovo strateška lokacija i njen potencijal je ogroman. Trenutno se bavimo evaluacijom jer u ovom projektu ne vidimo samo grad, nego celo okruženje, region i Evropu. Radimo na planiranju i istraživanju projekta koji će stvoriti ceo talas novih radnih mesta u Zenici i celoj BiH. S obzirom na to da je reč o velikom projektu, potrebno ga je razvijati u fazama. Svaka faza razvoja mora pratiti stanje na tržištu, kako će tržište reagovati itd. Govorimo o hotelsko-ugostiteljskoj delatnosti, trgovini, zabavnim sadržajima i sa optimizmom gledamo na dalji razvoj projekta - kaže Muhammad A. Al-Yamani.

Portal eKapija je u petak objavio kako bi moglo da izgleda uređenje zone Zenica jug.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.