Izvor: eKapija | Petak, 15.11.2019.| 12:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Godišnja regionalna konferencija Srpske Logističke Asocijacije okupila stručnjake iz celog regiona

(Foto: SLA)
Osma Godišnja regionalna konferencija Srpske Logističke Asocijacije i Drugi Međunarodni sajam logistike LogExpo, koji je održan 5. novembra u hotelu Crowne Plaza, okupili su više od 350 vodećih logističkih stručnjaka iz celog regiona, kao i više desetinaizlagača koji su predstavili svoja rešenja za unapređenje logističkih procesa.

Gosti i govornici na konferenciji došli su iz cele Evrope i predstavljaju kompanije i institucije koje imaju krucijalni značaj za logistiku uopšte, koji donose svetske novine i načine za rešavanje brojnih problema u lancima snabdevanja.

Predavanja su se odvijala u okviru dve paralelne sesije - Intralogistika i Transport, dok je naučni deo skupa, nakon zajedničkog uvodnog predavanja, razmenjivao iskustva u okviru sesija Sustainable Logistics 4.0.

U okviru sesije INTRALOGISTIKA održano je osam predavanja koja su obuhvatila sve njene segmente - od skladišne opreme, preko hardvera do neizbežnih softvera, koji su, u skladu sa Industrijskom revolucijom 4.0 i činili najveći deo konferencijskog dana.

Ni sesija TRANSPORT nije odelela digitalnoj revoluciji, pa su softveri koji su našli svoje mesto u ovoj karici lanca snabdevanja, imali primat u odnosu na ostale teme.

Na samom početku konferencije predstavljena je i nova predsednica Srpske Logističke Asocijacije, prof. dr Sanja Bojić i dodeljena je tradicionalna, prestižna, nagrada za Vrhunski logistički projekat koju su ove godine osvojile kompanije Symphony Retail Ai, kao implementator, i kompanija Nelt Co., kao korisnik logističkog rešenja.

Dugi niz godina, Srpska Logistička Asocijacija ima izuzetnu saradnju sa Fakultetom Tehničkih nauka iz Novog Sada, pa je tako imenovanje prof. dr Sanje Bojić na mesto novog predsednika asocijacije bio logičan sled, nakon prelaska dosadašnjeg predsednika, prof. dr Milosava Georgijevića, na mesto počasnog predsednika.

(Foto: SLA)
Pored rekordnog broja učesnika, ove godine predstavljen je i rekordni broj dobavljača logističkih rešenja na, a zabeležen je i najveći broj zemalja iz kojih dolaze učesnici.

- Organizatori konferencije su i ove godine potvrdili spremnost da očuvaju najveće vrednosti ovog skupa logističkih profesionalaca: povećanje broja posetilaca, raznovrsnost oblasti izlagača, mogućnost razmene iskustava i informacija, zatim, pozitivna energija, ostvarivanje novih kontakata i pronalaženje praktičnih rešenja za probleme koji se javljaju u praksi. Ovogodišnji organizacioni korak unapred bilo je spajanje privrede i nauke, koji je sa oduševljenjem dočekan sa svake strane i koji je, po rečima učesnika, bio baš ono što je falilo vodećem logističkom skupu u regionu - navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, skupovi kao što je godišnja konferencija SLA, moraju učesnicima doneti nove informacije i iskustva, jer se time obogaćuje praksa i daje podsticaj bržem razvoju u ovom visokoinovativnom sektoru, koji donosi nova radna mesta i kao servis podstiče rast privrede.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.