Izvor: biznisinfo.ba | Petak, 15.11.2019.| 10:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

Niko ne želi imovinu sarajevske Hidrogradnje vrednu 100 mil KM

(Foto: Salienko Evgenii/shutterstock.com)
U Sarajevu je u četvrtak, 14. novembra, bila zakazana prodaja imovine sarajevske Hidrogradnje, firme koja je pre nekoliko godina završila u stečaju. Reč je o imovini koja se našla na dobošu pre dva meseca, a vredna je 96,1 mil KM.

No, kako je rekao Zijad Fazlagić, stečajni upravnik Hidrogradnje, prodaja imovine je propala. Tačnije, niko nije poslao ponudu da kupi imovinu Hidrogradnje u BiH i Libiji.

– Niko ne želi kupiti imovinu jer je to, izgleda, veliki novac. Tender su preuzele dve firme. Jedna iz Australije i druga iz Distrikta Brčko, ali niko nije poslao ponudu – rekao je Fazlagić za Dnevni avaz.

Reč je o imovini u Briješću, kamenolomu Hadžići, kamenolomu Greben Kakanj, Sigmi Sarajevo, PJ Libija, te sva prava u drugim pravnim osobama, pokretna imovina i druga prava koja ima privredno društvo Hidrogradnja u stečaju.

Pravo na nadmetanje imala su sva fizička i pravna lica koja na ime osiguranja uplate jedan posto od početne cene, odnosno oko 900.000 KM. No, ponuda nema.

Fazlagić kaže da je prošlog meseca propala i prodaja motela Čavljak i da su do sada prodali samo neke garaže u Sarajevu.

Prema ovom javnom pozivu, na prodaju je motel Čavljak, sa zemljištem i ukupnim inventarom, a početna cena ove nekretnine je 1.626.631 KM. Motel Čavljak ima 18 soba, površine od 853 m2 i zemljišta od 822 kvadrata.

Osim motela, na dobošu su i imovina i zemljište na Vitkovcu, u vrednosti od 3.856.661 KM. Ali ni za ove nekretnine nema zainteresovanih.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.