NavMenu

Tehnološki divovi postaju konkurencija bankama - Google ulazi u bankarstvo

Izvor: Indikator Četvrtak, 14.11.2019. 16:19
Komentari
Podeli
(Foto: l i g h t p o e t/shutterstock)
Google će iduće godine ponuditi tekuće račune zajedno s finansijskim institucijama, uključujući Sitigroup. To će predstavljati najsnažniji potez jedne velike tehnološke kompanije u potrošačkom bankarstvu.

Većina prethodnih napora bila je usredsređena na kreditne kartice i platne platforme. Kao deo projekta pod nazivom naziva "Keš", kompanija će postati najnoviji lider Silicijumske doline koji će se okušati u bankarskom prostoru, objavio je Vostrit žurnal.

Prethodni pokušaji Epla i Fejsbuka suočeni su s preprekama, a potrošači su postajali sve skeptičniji u pružanju ličnih podataka velikim tehnološkim kompanijama, prenosi Indikator.ba.

- Istražujemo kako možemo da sarađivati ​​s bankama i kreditnim sindikatima u SAD kako bismo ponudili pametne račune za proveru putem Google peja, pomažući njihovim klijentima da imaju korisne uvide i proračunske alate, a svoj novac čuvaju na računu zaštićenom putem FDIC ili NCUA", rekao je potrparol Google.

- Google ne namerava da prodaje podatke o kupcima - rekao je za VJ Cezar Sengupta, izvršni direktor te firme.

Banke su se godinama brinule zbog konkurencije od malih, brzih tehnoloških početnika. Ali ispada da se velike tehnološke kompanije poput Google i Amazona, koje su već naoružane vezama sa stotinama miliona potrošača, mogu pokazati kao veća pretnja.

Prošle godine je Amazon navodno razgovarao s JP Morgan Čejsom oko tekućih računa. Apple je početkom ove godine lansirao kreditnu karticu za korisnike ajfona sa Goldman Saksom. Uber je prošlog meseca najavio svoje guranje u finansijske usluge, a Facebook je objavio novi sistem za olakšavanje plaćanja putem svojih društvenih medija i sistema za razmenu poruka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.