Izvor: Promo | Četvrtak, 14.11.2019.| 15:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

CBS International učesnik MAPIC sajma u Kanu - Inovativni koncepti su budućnost šoping centara

Na najvećem internacionalnom retail sajmu MAPIC, koji se održava u Kanu, od 13. do 15. novembra, predstavljeni su inovativni sadržaji zabavnog, obrazovnog i kulturnog karaktera neophodni svim šoping centrima i maloprodajnim objektima, kako bi svoje potrošače motivisali na veću potrošnju i obezbedili im bogatiji doživljaj kupovine.

Kao i prethodnih godina, na konferenciji su prisutni predstavnici sektora za izdavanje i prodaju maloprodajnog prostora vodeće konsultantske kuće za nekretnine, CBS International, deo Cushman & Wakefield grupe, koji će nove trendove primeniti na regionalnom nivou budući da osim Srbije, posluje na prostoru Hrvatske, Makedonije i Crne Gore.

- Povodom novih tendencija u retail industriji, digitalne ekspanzije i povećane online kupovine, organizatori ovogodišnjeg sajma osmislili su poseban dan namenjen isključivo promociji dodatnih sadržaja u maloprodajnim objektima manjih i većih formata. Tako se na prvom Leisure day-u, a koji će postati i sastavni deo MAPIC sajma, očekuje velika posećenost i najavljeno je prisustvo preko 2.500 delegata iz 80 zemalja - kaže Jelena Radulović, regionalni direktor sektora za izdavanje i prodaju maloprodajnog prostora CBS International.

Jedan od najbitnijih svetskih skupova za retail industriju, više od četvrt veka privlači na hiljade posetilaca među kojima su investitori, vlasnici i predstavnici najpoznatijih šoping centara, kao i najpopularnijih brendova.

Budući da za primarne ciljeve MAPIC ima predstavljanje novih trendovai strategija u ovoj oblasti, kao i tržišta sa kojih ritejleri dolaze, tokom trodnevnog sajma, predstavnici CBS-a imali su zadatak da u najboljem svetlu predstave naš region i na taj način zainteresuju nove internacionalne brendove za ulazak na tržište. Prema prvim reakcijama, brojni inostrani brendovi već su izrazili želju za dolaskom na srpsko tržište, pa u narednom periodu možemo očekivati bogatiju ponudu za šoping.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.