Izvor: RTRS | Četvrtak, 14.11.2019.| 14:38
Izdvojite članak Odštampajte vest

Sezonska karta sa Jahorine važiće na Bjelašnici, u Crnoj Gori i Sloveniji

Ilustracija (Foto: IM_photo/shutterstock.com)
Skijaši koji kupe sezonski ski-pas na Јahorini moći će i ove zime da besplatno skijaju tri dana na skijalištima u Sloveniji, Crnoj Gori, ove godine prvi put i na Bjelašnici, a takva, recipročna pogodnost biće omogućena i kupcima ski-pasova u tim skijaškim centrima, predviđeno je sporazumom koji je potpisan juče, 13. novembra, u Beogradu.

Sporazum su potpisali generalni direktor Olimpijskog centra Јahorina Dejan Ljevnaić, predsednik Udruženja slovenačkih skijališta Manuela Božič Badalčič i izvršni direktor Skijališta Crne Gore Miloš Popović, a potpisaće ga i direktor skijaškog centra Bjelašnica - ZOI'84 Kenan Magoda, koji nije bio u mogućnosti da stigne na ceremoniju potpisivanja.

Ljevnaić je rekao da će Olimpijski centar Јahorina potpisati ovakav ugovor i sa Skijalištima Srbije, što znači da će ski-pas sa Јahorine važiti na više od 350 kilometara staza.

- Cilj nam je da po ugledu na svetske ski-centre važi jedna ski-karta u celom regionu i da na taj način uvežemo i proširimo našu ponudu i podignemo vrednost našeg ski-pasa na Јahorini - rekao je Ljevnaić poslije potpisivanja kojem je prisustvovao i direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

Potpisani sporazum, osim Olimpijskog centra Јahorina i skijaškog centra Bjelašnica, obuhvata i devet velikih skijališta u Sloveniji: Mariborsko Pohorje, Rogla, Golte, Krvavec, Stari Vrh, Vogel, Kranjska Gora, Kanin i Cerkno, a u Crnoj Gori Durmitor, Kolašin i Vučje.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.