Izvor: eKapija | Četvrtak, 14.11.2019.| 15:38
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kineski Shandong high-speed zainteresovan za gradnju auto-puta Beograd-Zrenjanin i Zrenjanin-Novi Sad

Ilustracija (Foto: Stockr/shuttersdtock.com)
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa zamenikom predsednika Upravnog odbora kineske korporacije Shandong high-speed Meng Jenom o nastavku saradnje na novim projektima.

Mihajlović je tom prilikom izrazila želju da se, imajući u vidu odličnu saradnju sa pomenutom kompanijom na izgradnji auto-puta Miloš Veliki, nastavi zajednički rad i na izgradnji saobraćajnica od Beograda do Zrenjanina i od Zrenjanina do Novog Sada.

Ona je dodala da Vlada Srbije i ministarstvo čijim radom rukovodi imaju odličnu saradnju sa kineskim kompanijama, zahvaljujući dobrim odnosima predsednika dveju država.

Meng Jen je istakao da je kompanija Shandong veoma zainteresovana za učešće u realizaciji pomenutih projekata, te da su iskustvo izgradnje auto-puta Miloš Veliki i dosadašnja saradnja dragoceni za budući zajednički rad.

- Osim ovih projekata, interesuje nas i saradnja u oblasti takozvanog "pametnog" saobraćaja. U skladu sa ekonomskim razvojem Srbije, sigurni smo da su izražene potrebe za usavršavanjem saobraćaja, njegovim upravljanjem i uređenjem u cilju što kvalitetnijeg putovanja - rekao je Meng.

Na sastanku je dogovoreno formiranje zajedničke radne grupe u cilju što efikasnije realizacije projekata izgradnje saobraćajnica Beograd–Zrenjanin i Zrenjanin–Novi Sad, navodi se na sajtu Vlade.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.