NavMenu

Rusi vole srpski nameštaj - Fabrika Mahagoni Deco oprema stanove Putinovih generala (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 14.11.2019. 12:21
Komentari
Podeli
(Foto: Mahagoni Deco)
U hladnoj Rusiji toplo trešnjino drvo od kojeg se izrađuje klasični stilski nameštaj u duborezu, uz primese i detalje rađene od zlata i bele platine, nezaobilazna je stavka u opremanju stanova i kuća. Na temperaturi od minus deset, kada moskovska zima i one najhrabrije zadrži u kućama, komforan nameštaj je više od potrebe.

Tako je srpska fabrika Mahagoni Deco, koja se bavi proizvodnjom dizajniranog nameštaja, svojim kvalitetom postala prepoznatljiva u svetu, ponajviše kod Putinovih generala. Nameštaj u ruskim generalskim domovima izrađen je u fabrici u Novoj Pazovi.

Mahagoni Deco oprema različite enterijere, stambene i poslovne objekte, hotele, restorane, čak i bolnice. Nameštaj sa potpisom Mdeco fabrike stigao je i do Nemačke, Gane, Kazahstana, ali i do raznih ambasada širom sveta.

- Jedan od većih projekata na kojem smo radili je Univerzitet za međunarodne odnose u Moskvi, Takođe, opremali smo i Centralnu bolnicu u Moskvi za visoke predstavnike ruske Dume. Imali smo učešće i u opremanju dvorca i hotela u St. Peterburgu a opremamo i često stanove Putinovih generala, budući da naš nameštaj i drvo koje koristimo zadovoljava njihov ukus - kaže za eKapiju Bojana Vlajić, menadžer prodaje kompanije Mahagoni Deco.

- Radili smo i hotel u Kazahstanu na obali Kaspijskog mora, a opremali smo kuću i stan gradonačelnika Almatija. Naša najbolja preporuka od usta do usta tako da smo zadovoljni jer se svi ti ljudi vraćaju ponovo kod nas – kaže Vlajić.

Kako ističe, Rusi vole klasičan stil kada je u pitanju nameštaj.

- Trešnjino drvo je glavno, ali radimo i orah, hrast, medijapan koji se furnira. Imamo svoje arhitekte, tako da sve radimo po meri i po projektu koji investitor donese, ali i i sami izrađujemo projekte – kaže Vlajić.

U Srbiji, jedan od posebnih proizvoda fabrike Mdeco su vrata koja su donirali Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Beogradu.

Ove godine na Sajmu nameštaja predstavili su novu liniju.

- Odlučili smo da ove godine na sajmu prikažemo novu kolekciju, potpuno modernog dizajna. Zasad su komentari veoma pozitivni. Imamo dosta interesanata za razna hotelska opremanja, uz zahtev tržišta za minimalizmom - što manje stubova, uz niži nameštaj – kaže ona.


Počeci sa mahagonijem

(Foto: Mahagoni Deco)
Fabriku su 1998. osnovali diplomirani ekonomista Miodrag Stojanović i njegova supruga Slobodanka, inženjer matematike i informatike.

Celokupna proizvodnja se odvija u u Novoj Pazovi, sa dva salona u Beogradu. Proizvodni pogon, upravna zgrada i salon nalaze se na prostoru od 4.500 m2. Kompletan proizvodni proces, od sušenja drveta do finalizacije nameštaja, obavlja se u krugu fabrike, uz primenu savremene tehnologije.

Na početku, u izradi nameštaja koristio se mahagoni iz Indonezije, ali zbog specifičnosti podneblja u kojem raste drvo, bilo je teško održati kvalitet, te su u svoju ponudu uvrstili i druge materijale.

Sada, sve sirovine i građu koju koriste za izradu nameštaja, nabavljaju od domaćih proizvođača.

S. Petrović



Fotogalerija
Nameštaj Mahagoni Deco
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.