Izvor: Politika | Četvrtak, 14.11.2019.| 10:25
Izdvojite članak Odštampajte vest

Šapčani žele novi otvoreni olimpijski bazen

(Foto: Google Maps)
Izgradnja otvorenog olimpijskog bazena želja je velikog broja Šapčana, koju je formulisala, potpisala i gradskoj upravi predala grupa građana mesne zajednice Preki šor, piše Politika.

Njihov predlog je da novi, kapitalni šabački projekat bude finansiran novcem od poreza na imovinu koji se vraća gradskim mesnim zajednicama, o čemu će građani imati priliku da se neposredno izjasne u prvoj polovini decembra.

Dr Milutin Ikodinović, predstavnik grupe građana koja je predložila izgradnju bazena, nada se da će ostale gradske mesne zajednice podržati ovu inicijativu. Zatvoreni šabački bazen, koji je rekonstruisan 2015, već je postao tesan za sve koji žele da se profesionalno i rekreativno bave plivanjem.

Jedini plivački bazen u Šapcu jeste onaj koji je sedamdesetih izgradila holding kompanija Zorka, a grad preuzeo vlasništvo i rekonstruisao sredstvima od prodaje municipalnih obveznica.

Ukoliko se Šapčani masovno opredele, a finansijaksa konstrukcija bude zatvorena, grad bi bazen mogao da podigne na prostoru pored reke Save, koji je urbanističkim planovima predviđen za sportsko-rekreativne svrhe, ili pored već postojećeg, zatvorenog bazena.

Preuzimajući, prošle godine iz stečaja imovinu preduzeća Zorka standard, grad je došao i do aktraktivnog građevinskog zemljišta (bivšeg sportskog centra Zorka) na kojem bi mogao da bude podignut novi šabački bazen.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.