Izvor: eKapija | Četvrtak, 14.11.2019.| 09:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

Regionalizacija u procesu izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda

(Foto: Vastram/shutterstock.com)
Regionalizacija javnih komunalnih preduzeća za potrebe izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Brusa i Blaca, bila je tema radnog sastanka predstavnika grada Kruševca i opština Blace i Brus, održanog u prostorijama Rasinskog upravnog okruga

Projekat izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda opština Brus i Blace sprovodi Ministarstvo za evropske integracije. Cilj prvog u nizu sastanaka je iznalaženje optimalnog načina saradnje između Grada Kruševca i ovih lokalnih samouprava, odnosno način funcionisanja regionalnog postrojenja.

Na radnom sastanku predloge su izneli predstavnici Ministarstva za evropske integracije, Ministarstva za zaštitu životne sredine, rukovodstva Grada Kruševca, opština Brus i Blace, kao i direktori javnih preduzeća pomenutih lokalnih samouprava, navodi se u saopštenju Rasinskog upravnog okruga.

Predstavnici PPf-6 Progama podrške Evropske Unije a u okviru podrške izgradi projektne dokumentacije prezentovali su rezultate skrininga i izneli konkretne predloge za nastavak i institualizaciju saradnje. Učesnici su zauzeli načelni stav o posebnoj ulozi i položaju JKP Vodovod Kruševac kao preduzeća koje će prema predložnom rešenju pružati usluge prečišćavanja otpadnih voda opštinama Brus i Blaca. Konačni cilj je udruživanje i formalna regionalizacija, navodi se u saopštenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.