NavMenu

Regionalizacija u procesu izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda

Izvor: eKapija Četvrtak, 14.11.2019. 09:34
Komentari
Podeli
(Foto: Vastram/shutterstock.com)
Regionalizacija javnih komunalnih preduzeća za potrebe izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Brusa i Blaca, bila je tema radnog sastanka predstavnika grada Kruševca i opština Blace i Brus, održanog u prostorijama Rasinskog upravnog okruga

Projekat izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda opština Brus i Blace sprovodi Ministarstvo za evropske integracije. Cilj prvog u nizu sastanaka je iznalaženje optimalnog načina saradnje između Grada Kruševca i ovih lokalnih samouprava, odnosno način funcionisanja regionalnog postrojenja.

Na radnom sastanku predloge su izneli predstavnici Ministarstva za evropske integracije, Ministarstva za zaštitu životne sredine, rukovodstva Grada Kruševca, opština Brus i Blace, kao i direktori javnih preduzeća pomenutih lokalnih samouprava, navodi se u saopštenju Rasinskog upravnog okruga.

Predstavnici PPf-6 Progama podrške Evropske Unije a u okviru podrške izgradi projektne dokumentacije prezentovali su rezultate skrininga i izneli konkretne predloge za nastavak i institualizaciju saradnje. Učesnici su zauzeli načelni stav o posebnoj ulozi i položaju JKP Vodovod Kruševac kao preduzeća koje će prema predložnom rešenju pružati usluge prečišćavanja otpadnih voda opštinama Brus i Blaca. Konačni cilj je udruživanje i formalna regionalizacija, navodi se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.06.2024.  |  Finansije

NBS pripremila nacrt izmena i dopuna Zakona o platnim uslugama - Šta su novine?

Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je da je pripremila Nacrt izmena i dopuna Zakona o platnim uslugama i pozvala građane, stručnu javnost i sve druge zainteresovane da u okviru javne rasprave, svoje sugestije i primedbe na pomenute nacrte propisa dostave do 27. juna. Cilj predloženih izmena i dopuna Zakona o platnim uslugama pre svega je, kako se navodi, da se dodatno podstaknu inovacije na tržištu i obezbedi veća konkurencija i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.