Izvor: eKapija | Četvrtak, 14.11.2019.| 09:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počinje rekonstrukcija trga u Bajinoj Bašti

(Foto: arhitekta Miloš Petković)
Radovi na rekonstrukciji Trga Dušana Jerkovića u Bajinoj Bašti počeće 18. novembra, najavio je predsednik opštine Radomir Filipović.

Ovi radovi su bili ranije najavljeni, pa je došlo do odlaganja zbog zakonske procedure oko izdavanja potrebne dokumentacije, kao i poštovanja žalbenog roka za učesnike tendera, piše portal ZoomUe.

Prema dogovoru, radove će izvoditi Komunalno preduzeće 12. septembar i lazarevačka firma Bauwesen.

Kako je eKapija već pisala, arhitekta Miloš Petković izradio je idejno rešenje u kojem je predstavio viziju kako bi glavna ulica i trg Bajine Bašte trebalo da izgledaju.

Podsetimo, predsednik opštine Radomir Filipović je za eKapiju rekao da je za šetalište u glavnoj ulici predviđeno sređivanje drvoreda i kompletno popločavanje. Duž šetališta i po parkovima postavili bi se novi lampioni i rasveta. Planirano je i postavljanje novih klupa i raznog urbanog mobilijara, kao što su savremene oglasne table i info panoi.

Novo šetalište i zatvorena pešačka zona, prema planu arhitekte Petkovića, počinju na trgu a završavaju se na raskrsnici sa Svetosavskom ulicom. Planom je predviđeno i da ulica Braće Ninčića dobije nove parkinge.

Ukupna investicija iznosi oko 72 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz opštinskog budžeta.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.