Izvor: Novosti | Četvrtak, 14.11.2019.| 09:19
Izdvojite članak Odštampajte vest

Za gradske pijace u Beogradu subvencije u iznosu od 175 miliona dinara

Ilustracija (Foto: I.Vukša)
Na nedavno održanoj sednici Skupštine grada usvojena je odluka da JKP Gradske pijace budu dodeljene subvencije iz budžeta u iznosu od 175 miliona dinara. Planirano je da 45 miliona bude uloženo za nabavku i ugradnju opreme za pijacu Palilula, tri miliona u opremu za ribare na pijaci u Zemunu, dok je 127 miliona dinara odvojeno za finansiranje tekućeg održavanja, odnosno za troškove vode, struje i sanitarnog održavanja pijaca.

Analizom je zabeležen pad broja izdatih tezgi na dnevnom nivou na pijaci u Miljakovcu, dok raste broj rezervacija prodajnih mesta na cvetnoj pijaci u Krnjači. Na pijaci u Dušanovcu primetan je pad broja izdatih računa od prodaje iz vozila, dok na tržnici Đeram raste broj izdatih računa od parking-mesta, što ukazuje na dobro poslovanje ove tržnice.

U narednom periodu aktivno će se raditi na pronalaženju partnera za nerentabilne pijace, kako bi njihova ponuda mogla da bude konkurentna sa supermarketima. Kako pišu Novosti, za Banjičku pijacu će se tražiti partner za uređenje.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.