Izvor: Morava Info | Četvrtak, 14.11.2019.| 09:15
Izdvojite članak Odštampajte vest

Građevinski bum u Moravičkom okrugu - U Čačku se gradi 19 proizvodnih hala i 13 zgrada

Ilustracija
Do 12. novembra izvođači, podizvođači i investitori podneli su inspekciji rada u Moravičkom upravnom okrugu 866 prijava za izvođenje različitih vrsta građevinskih radova na gradilištima na teritoriji Čačka, Gornjeg Milanovca, Ivanjice i Lučana.

Prema navodima načelnika Moravičkog upravnog okruga Slobodana Jolovića, u istom periodu prošle godine podneto 605 prijava radova, što znači da je u ovoj godini taj broj povećan 43,14%.

Kao najveći investicioni poduhvat, prijavljena je izgradnja autoputa Preljina – Požega, u dužini od 30,9 kilometara (vrednost radova je 450 mil EUR), a najveći broj se realizuje na području grada Čačka – 535, opštine Gornji Milanovac – 200, Ivanjica – 85, dok se najmanje gradi u opštini Lučani – samo 21 prijava radova.

Na teritoriji grada Čačka gradi se 19 novih proizvodnih hala među kojima je najveći objekat Vorwerk u Preljini sa 45.000 m2 halskog prostora, 13 stambenih zgrada u kojima su već u toku gradnje prodati gotovo svi stanovi, pet objekata namenjenih za izdavanje za svadbe i veselja, vrši se temeljna rekonstrukcija Osnovne škole "Ratko Mitrović"…

U opštini Gornji Milanovac gradi se jedna stambena zgrada, dve proizvodne hale i vrši temeljna rekonstrukcija Osnovne škole "Momčilo Nastasijević" u Gornjem Milanovcu, u Ivanjici se grade dve stambene zgrade, a u Lučanima uređuje rečno korito Bjelice, izgrađen je bazen i gradi se crkva u Lučanima.

Jolović navodi da je na celoj teritoriji Moravičkog okruga, u svim loklanim samoupravama, prijavljen veliki broj radova na izgradnji i popravci lokalnih puteva.

Najviše državnog novca je uloženo u nerazvijenije lokalne samouprave, opštine Lučani i Ivanjicu.

Prema njegovim rečima, u Dragačevu se privodi kraju izgradnja i popravka oko 30 lokalnih i nekategorisanih puteva čija ukupna vrednost iznosi oko 500 miliona dinara, dok u opštini Ivanjica u samo jedan putni pravac od Pridvorice do Devića biće investirano oko 366 miliona dinara, a završetak radova se očekuje do polovine naredne godine.

Sudeći prema prijavama radova, beleži se stalni rast ulaganja u različite vrste infrastrukturnih i građevnskih objekata.

Tako, u Moravičkom upravnom okrugu za izvođenje različitih vrsta građevinskih radova na gradilištima na teritoriji Čačka, Gornjeg Milanovca, Ivanjice i Lučana, 2015. godine podnete su 352 prijave, 2016. 447, 2017. 597 i 2018. godine 696 prijava.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.