NavMenu

Kineski Quectel Wireless Solutions osniva istraživačko-razvojni centar u Beogradu

Izvor: Tanjug Sreda, 13.11.2019. 22:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: dotshock/shutterstock.com)Ilustracija
Kineska IT kompanija Quectel Wireless Solutions saopštila je da će osnovati istraživačko-razvojni centar u Beogradu, kako bi pojačala svoju globalnu R&D strukturu i približila se kupcima u Evropi

- Quectel istraživačko-razvojni centar Evropa doo Beograd-Stari Grad počeće kompletno poslovanje u prvom kvartalu 2020. godine, sa profesionalnim timom programera koji će sarađivati sa glavnim istraživačkim i razvojnim timovima u Kini - navodi se u saopštenju kineske kompanije, objavljenom na portalu prnewswire.com.

Ovim poduhvatom Quectel, vodeći svetski dobavljač mobilnih i modula za globalne navigacone satelitske sisteme (GNSS), podupire plan širenja svog prisustva na globalnom nivou.

Dalje se dodaje da će u cilju izgradnje snažne tehničke baze u Evropi, beogradska kancelarija biti fokusirana na aktivnosti usmerene na potrebe kupca, na prilagođavanje softvera, razvoj aplikativne mreže i podršku ključnim kupcima na integraciji i dizajnu Interneta stvari (IoT).

Kao prva evropska lokacija za razvoj tehnologije, R&D centar u Beogradu će pojačati kapacitete utvrđene Quectel mapom puta podrške korisnicima njenih proizvoda i omogućiti brže pružanje podrške kupcima u regionu, piše u saopštenju.

- Jačamo naše lokalne istraživačko-razvojne kapacitete u Evropi kako bi naš inženjerski tim mogao efikasnije da pretvara sjajne ideje u najnovije IoT module za kupce i kako bi proizvodi brže stizali na tržište - naveo je u saopštenju izvršni direktor kompanije Quectel Patrick Chian.

Ova kompanija sa sedištem u Šangaju ima preko 1.500 zaposlenih širom sveta i izgradila je globalnu mrežu za podršku korisnicima koja obuhvata više od 50 zemalja i regiona.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.