NavMenu

Međunarodni aerodrom u Pragu planira proširenje vredno 2,4 mlrd USD

Izvor: Tanjug Sreda, 13.11.2019. 22:09
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Chad Palmer/shutterstock.com)Ilustracija
Međunarodni aerodrom u Pragu biće proširen kako bi zadovoljio rastuću potražnju, najavio je češki premijer Andrej Babiš. Kako je rekao, aerodrom Vaclav Havel planira da proširi svoj Terminal 2, koji trenutno radi za letove do zemalja bezviznog šengenskog područja, a izgradiće i novu pistu do 2028. godine.

Očekuje se da će troškovi iznositi do 55 milijardi čeških kruna (2,4 mlrd USD), a broj putnika koji koriste aerodrom mogao bi da poraste na 30 miliona godišnje.

Aerodrom je prošle godine koristilo 16,8 miliona putnika, a očekuje se da će ove godine taj broj da poraste na 17,7 miliona.

Deo proširenja podrazumeva i železničku vezu između Praga i aerodroma koja bi trebalo bi da bude završena 2028. godine za dodatnih 44 milijarde kruna.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.