NavMenu

U CTParku Novi Sad gradi se fabrika za proizvodnju turbina - Otvaranje na proleće 2020, posao za 500 ljudi

Izvor: eKapija Sreda, 13.11.2019. 21:51
Komentari
Podeli
Izgradnja fabrike je u tokuIzgradnja fabrike je u toku
Nova fabrika za proizvodnju turbina koja se gradi u radnoj Zoni Sever 4 u Novom Sadu počeće sa radom u aprilu 2020. godine. Fabriku gradi kompanija CTP Invest, koja je sa preduzećem BMTS Technology, jednim od vodećih proizvođača turbina u svetu, potpisala ugovor početkom jula 2019.

Objekat buduće fabrike su u sredu, 13. novembra, posetili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ambasador Austrije u Srbiji Nikolaus Luteroti, kao i predstavnici kompanija CTP Invest i BMTS Technology.

Objekat buduće fabrike biće ukupne površine 24.350 m2, CTP Invest će direktno investirati u objekat i zemlјište više od 15 mil EUR, a planirana vrednost proizvodne opreme je oko 35 mil EUR. Značajan deo objekta biće opremlјen svim potrebnim sadržajima za istraživačke i razvojne aktivnosti, a kompanija BMTS će Novom Sadu doneti 500 radnih mesta. Biće napravlјen i Razvojni istraživački centar za 50 inženjera i dodatnih 70 fakultetski obrazovanih radnika, dok će 380 lјudi raditi u samoj proizvodnji.

- Pre nekoliko godina ovde je bila livada, zapuštena i bez bilo kakve perspektive, niko nije obraćao pažnju na ovaj deo grada. Međutim, sada nam dolazi jedna od najbolјih fabrika u auto-moto industriji, i u ime Novog Sada želim im dobrodošlicu. Zahvalјujem se i lјudima iz CTP Invest koji su kupili ovu parcelu. Važno je što ovde neće biti samo klasična proizvodnja, već i razvojni centar, a verujem da će kompanija ostvariti dobru saradnju sa Univerzitetom i stručnim školama. U narednih godinu-dve dana na susednim parcelama imaćemo i nove fabrike, jer vlada veliko interesovanje. Nadam se da će krajem aprila CTPark NOVI SAD početi da radi. Nama je Austrija jedan od najvažnijih ekonomskih partnera, i zahvalјujem se ambasadoru na podršci koju pruža - rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Miloš Vučević, Nikolaus Luteroti, Gunter Semeja i Vlatko ĐuričekMiloš Vučević, Nikolaus Luteroti, Gunter Semeja i Vlatko Đuriček
On je zajedno sa ambasadorom Nikolausom Luterotijem, direktorom CTP Invest za Srbiju Vlatkom Đuričekom i direktorom BMTS Gunterom Semejom, koji je zadužen za poslovanje te kompanije u Evropi i za srpsko tržište, simbolično, povodom početka izagradnje nove fabrike u gradu, položio vremensku kapsulu u okviru gradilišta, unutar koje se nalaze poruke koje su prethodno ispisali.

- Veliko mi je zadovolјstvo što sam u Novom Sadu ovim povodom, i što možemo da vidimo gradilište velike kompanije. Naše ekonomske veze su veoma intenzivne i verujem da će se dalјe razvijati, jer su austrijski investitori zadovolјni uslovima u Srbiji – istakao je ambasador Austrije u Srbiji Nikolaus Luteroti.

Predstavnik holandske firme CTP Invest Vlatko Đuriček, istakao je da ta kompanija poseduje najveći integrisani sistem vrhunskih poslovnih parkova u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

- Kao što možete videti, izgradnja jako dobro napreduje, a otvaranje jedne od najmodernijih fabrika u Srbiji planirano je u aprili 2020. CTP će se uvek truditi da podrži svaki BMTS projekat kako u Novom Sadu, tako i širom Srbije. Naša kompanije je investirala više od 13 mil EUR u ovaj projekat i zaista se nadam se nadam da je ovo samo početak dugogodišnje saradnje. Novi Sad je treći grad gde uspešno razvijamo industrijske parkove A klase. Podrška grada Novog Sada se i ovog puta pokazala veoma značajnim aspektom u efikasnoj realizaciji naših projekata. Posebno bih se zahvalio našim domaćinima, gospodinu Vučeviću, gradonalčelniku Novog Sada i gospođi MarijiDukić- Mijatović, savetnici za implementaciju strateških projekata. Hvala vam na podršci koju nam svakodvenvno pružate -rekao je Đuriček.

Budući izgled CTParka Novi SadBudući izgled CTParka Novi Sad
Podsetio je i da se pored Novog Sada, svoje zakupce su dobili i CTP objekti u Beogradu i Kragujevcu.

- Nakon reazliacije svih aktuelnih projekata u pomenutim gradovima, naš porfolio će dostići 150,000 m2 premium industrijskog prostora. CTP ima velike planove u Srbiji, i planiramo nove investicije u narendom periodu. Od trenutka kada nam klijent kontaktira do momenta useljenja u savremenu fabriku može proći samo 10 meseci, primer za to je fabrika u Kragujevcu – istakao je Vlatko Đuriček.

Gunter Semeja iz kompanije BMTS Technology naglasio je da je odluka da se u Novom Sadu gradi fabrika doneta nakon temelјnog istraživanja potencijalnih lokacija, jer je ocenjeno da nema bolјeg mesta za razvoj poslovanja kompanije.

- Ovde je veliko gradilište, imamo kancelariju u Novom Sadu sa pet zaposlenih, a taj broj će se povećavati u narednim mesecima – izjavio je Semeja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.