Izvor: eKapija | Sreda, 13.11.2019.| 17:06
Izdvojite članak Odštampajte vest

Usvojen plan detaljne regulacije za Industrijski park Dobiričevo u Ćupriji - Šansa za dolazak novih investitora

Ilustracija (Foto: Konstantin L/shutterstock.com)
Obornici Skupštine opštine Ćuprija usvojili u sredu, 13. novembra, Plan detaljne regulacije za Industrijski park Dobričevo, koji se nalazi na samom Koridoru 10.

- Ovo je veliki korak za Ćupriju, a osim što ćemo uposliti stanovnike naše opštine, biće posla i za radnike iz Paraćina, Jagodine, a možda i ljude iz Batočine, Lapova, Velike Plane, možda čak i ljude iz Kragujevca i Kruševca - rekao je medijima Ninoslav Erić, predsenik Opštine Ćuprija.

Erić je izrazio nadu i da će sa ovim industrijskim parkom Ćuprija privući i veliki broj investitora.

- Kada budemo nudili ovu zonu, nudićemo je upravo velikim investitorima, s tim što ćemo da ostavimo staru industrijsku zonu, da je dalje razvijamo i da je nudimo manjim investitorima, onima koji bi da uposle do 100 radnika - istakao je predsednik opštine.

Ninoslav Erić rekao je i da će u staroj industrijskoj zoni Minel svoje mesto naći i svi potencijalni ćuprijski investitori, jednako važni lokalnoj samoupravi.

- Završava se izgradnja fabrike FEKA, a u pregovorima smo sa kineskim investitorima koji u industrijskoj zoni Minel žele da naprave industrijski park, pored mini parka koji već postoji u halama nekadašnje štamparije Mladost. Taj kineski investitor je Blue Sky, sa kojim smo još pre godinu dana počeli razgovore u vezi sa izgradnjom kineskog industrijskog parka. Sada smo intenzivirali pregovore sa njima jer su završene promene u vlasničkoj strukturi ove kineske kompanije - rekao je Erić.

Inače, prvi čovek ćuprijske lokalne samouprave rekao je kako je predmetnim planom detaljne regulacije ostavljena mogućnost da u pojasu pored samog auto-puta bude trgovinska i zona za zabavu, a da će na ostalih 500 hektara da budu isključivo proizvodni pogoni, za šta je i dobijena saglasnost Kabineta premijerke Ane Brnabić, navodi se na sajtu Opštine Ćuprija.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.