NavMenu

Pirot dobija oazu za odmor i rekreaciju - Pogledajte kako će izgledati kompleks otvorenog bazena sa solarnim panelima (FOTO)

Izvor: eKapija Sreda, 13.11.2019. 14:03
Komentari
Podeli
Idejno rešenje bazena u PirotuIdejno rešenje bazena u Pirotu
Gradska uprava grada Pirota usvojila je idejno rešenje za izgradnju otvorenog bazena u tom gradu. Projektni biro Forma Antika iz Niša trenutno radi urbanistički projekat, a potom sledi izrada projekta za građevinsku dozvolu i projekat za izvođenje radova.

- Očekujemo da do kraja 2019. bude završena kompletna projektno-tehnička dokumentacija. Tada ćemo znati tačnu vrednost radova. Nakon toga će se sprovoditi tender za izbor izvođača radova - rekao je za eKapiju Branislav Kostić, koordinator na izgradnji otvorenog bazena u Pirotu.

Prema ranijim najavama gradonačelnika Pirota Vladana Vasića, bazen bi trebalo da bude potpuno u funkciji 2021. godine.

Kompleks na kome će se graditi otvoreni gradski bazen u Pirotu se nalazi na parceli između zatvorenog gradskog bazena i šetalista Kej. Ukupna površina parcele je 2,2 ha.
Idejno rešenje bazena u PirotuIdejno rešenje bazena u Pirotu
Čitav kompleks se sastoji iz dve funkcionalno zavisne celine.

- Prva je prostor otvorenog bazena sa pratećim sadržajem. Na ovom delu parcele se predviđa izgradnja kupališta gabarita 50x25m i jedan manji bazen namenjen deci. Prateći sadržaj uz bazen je ulaz, garderobe sa svlačionicama, restoran, tribine, plaža oko bazena, tobogan itd - kaže Kostić.

Drugi deo parcele će, prema njegovim rečima, biti u funkciji tokom cele godine i na njemu su projektovani teretana na otvorenom, teren za bocanje, padel teren, šah sa velikim figurama, trim staza, ugostiteljski objekat, tobogan sa penjalicama, igračke za decu, sunčani sat, internet zona, prostor za okupljanje mladih, staza za bicikle, fontana i česma.
Idejno rešenje bazena u PirotuIdejno rešenje bazena u Pirotu
- Takođe će biti ugrađeni najsavremeniji sistemi kao sto su solarni paneli za dogrevanje vode i rezervoari za prikupljanje kišnice koja bi se kasnije koristila za navodnjavanje zelenih površina kompleksa - rekao je Kostić.

I. Milovanović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.