NavMenu

Turski tok kroz Srbiju stigao do granice sa Mađarskom

Izvor: Dnevnik Sreda, 13.11.2019. 15:50
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Sergey_R/shutterstock.com)Ilustracija
Graditelji magistralnog gasovoda kroz Srbiju, od Bugarske do granice s Mađarskom, intenzivno rade na postavljanju cevi, a sudeći po stanju na terenu, pa i da se radilo na državni praznik 11. novembar Dan primirja u Prvom svetskom ratu, veruje se da će planirani radovi za priključak na ruski gasovod Turski tok biti završeni kako je najavljivano – do kraja ove godine.

U pitanju je priključak na Turski tok od Bugarske do granice s Mađarskom, dug više od 400 kilometara.

Radnici srpsko-ruskog preduzeća Gastrans s kooperantima, užurbano su i za praznik radili na severu Vojvodine, u šta smo se uverili na deonici u kanjiškoj opštini, gde trasa magistralnog gasovoda preseca veliki pašnjak Jaraš između naselja Vojvoda Zimonjić i Velebit i pored Kanjiže i Martonoša ide do granice s Mađarskom.

Na gradilištu smo saznali da se cevi magistralnog gasovoda praktično već nalaze duž trase i na mnogim deonicama su već zavarene i postavljene, tako da je krak Turskog toka kroz Srbiju već stigao do Mađarske. U toku jednog dana, u zavisnosti od uslova, na nekim deonicama se dnevno postavi i do 1.500 metara gasovoda, čuli smo na gradilištu kraj puta Vojvoda Zimonjić – Velebit.

Cevi gasovoda koje se postavljaju su prečnika 120 centimetara.

Gledajući izgradnju celog gasovoda, radovi su podeljeni na četiri deonice, koje će se cevima ispod reka Crni Timok, Velika Morava, Dunav, Tamiš i Tisa, uklopiti u trasu gasovoda.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je ranije da su radovi počeli 25. aprila ove godine. Među izvođačima radova je i značajan broj domaćih kompanija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.