Izvor: eKapija | Sreda, 13.11.2019.| 11:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

Prošetajte kroz Novi Sad u duhu Igre prestola (VIDEO)(FOTO)

(Foto: Bogdana Bojović, Dragica Ćurčin, Miljana Kulić)
Ljubiteji popularne serije Igra prestola (Game of Thrones) imali su priliku da na Salonu urbanizma, koji je održan u Nišu u organizaciji Udruženja urbanista Srbije, vide projekat mladih animatorki iz Novog Sada.

"Igra prestola Novi Sad - Game of Thrones Novi Sad" je projekat napravljen u čast ovog grada, Evropske prestonice mladih za 2019. godinu, ali i mnogobrojnih obožavalaca serije.

Miljana Kulić, Dragica Ćurčin i Bogana Bojović završile su master studije Digitalne tehnike - dizajn i produkcija u arhitekturi i urbanizmu na Fakultetu tehničkih nauka, a potom se samostalno odlučile za projekat.

- Kako studiramo u Novom Sadu, bile smo inspirisane da baš ovaj grad predstavimo u tom duhu, posebno jer ima dosta istorijskih znamenitosti. S obzirom na to da je izlazila poslednja sezona serije, mislile smo da bi to bilo dobro za promociju samog grada - pojasnila je Miljana.

Fokusirale su se na glavne tačke Novog Sada. Predstavljeni su centar, Petrovaradin, a na kraju Ribarac. U svakom segmentu predstavljena je neka značajna zgrada, kao što je na primer katedrala, Petrovaradinska tvrđava, spomenici i tako dalje.

- Projekat smo radile samostalno, uz pomoć nekih modela studenata sa četvrte godine. Radile smo u programu 3D max - kaže Bogdana.

Ističu da je najvažnije bilo napraviti ideju, a potom su sklapale priču. Krenule su da rade modele, potom strukture, a zahvaljujući timskom radu i sistemu koji funkcioniše, za dva meseca su došle do rezultata.

- Imamo ideju da u budućnosti uradimo projekte za čitavu zemlju, na primer manastire, koje bismo predstavile u istom stilu. To bi bio mnogo veći projekat, pa bi nam bilo potrebno više vremena i brojniji tim - ističe Dragica.

Ove talentovane devojske sebe u budućnosti vide između animacije i arhitektonske vizualizacije, a kao poseban potencijal ističu gejming industriju.

Aleksandra Kekić


Fotogalerija
Igra prestola Novi Sad - Game of Thrones Novi Sad

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.