NavMenu

Počela rekonstrukcija Trga u Leskovcu - U planu pozornica, fontana, zelene površine...

Izvor: eKapija Sreda, 13.11.2019. 10:58
Komentari
Podeli
Budući izgled trga (Foto: Javno preduzeće Urbanizam i izgradnja)Budući izgled trga
Radovi na sređivanju gradskog trga u Leskovcu su počeli. Ova investicija vredna je 223 miliona dinara, prema ugovoru 75 miliona će biti isplaćeno tekuće godine, a ostatak sume 2020. Rok za izvođenje radova je 360 dana. Opširnije o tome kako će trg izgledati nakon rekonstrukcije, pogledajte u posebnoj vesti.

Direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić rekao je da će se na trgu naći pozornica, fontana, zelene površine i osnova za pilon.

- Predmet projekata i ugovora je izgradnja, uređenje centralnog gradskog trga površine od oko 8.600 kvadratnih metara i uređenje pešačkih površina od oko 2.700 kvadratnih metara. Ono što će se na trgu naći jeste pozornica, fontana, zelene površine i osnova za pilon. Pozornica će biti stepenasta, trougaonog oblika, višenamenska, planirano je da fontana bude u nivou partera, a obe će se naći u jugoistočnom delu trga. U blizini će biti i osnova za pilon, dok će zelene površine trakaste biti po obodu trga, odnosno, na samoj periferiji. Po obodu istih biće postavljene granitne klupe, više od 50 komada, još 15 komada na trotoaru. Projektovano je urbano osvetljenje sa LED izvorom svetlosti. Cilj nam je da dobijemo savremeni prostor koji će biti mesto okupljanja Leskovčana - rekao je Nikolić, navodi se na sajtu Grada.

Izvođač radova je lazarevačka firma Bauwesen.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.