Izvor: Tanjug | Utorak, 12.11.2019.| 18:54
Izdvojite članak Odštampajte vest

Cena gasa ostaje ista tokom cele grejne sezone - U planu nove investicije i širenje gasovodne mreže

Banatski Dvor (Foto: bibiphoto/shutterstock)
Snabdevanje gasom neće biti ugroženo, bez obzira na potencijalne probleme, a cena gasa će biti stabilna i neće se menjati u ovoj grejnoj sezoni, izjavio je direktor Srbijagasa Dušan Bajatović prilikom potpisivanja ugovora o gasifikaciji Kraljeva, Kragujevca i Zrenjanina.

Kako se navodi u saopštenju Srbijagasa, Bajatović je rekao da su preduzeo sve mere u vezi sa sigurnim snabdevanjem gasom, čak i u slučaju da dođe do problema sa njegovom isporukom preko teritorije Ukrajine.

- Srbijagas je u saradnji sa Vladom Srbije preduzeo sve mere da obezbedi dodatne količine gasa, pre svega iz Baumgartena, tako da će Podzemno skladište u Banatskom Dvoru do kraja ove godine, umesto sa 450 miliona kubika, biti napunjeno sa dodatnih 100 miliona tj. sa ukupno 550 miliona kubika - naveo je Bajatović.

Kako je dodao, za potrošače je dobro što se privodi kraju izgradnja magistralnog gasovoda od bugarske do mađarske granice, i što su počeli radovi na proširenju skladišta u Banatskom Dvoru, a gradiće se još jedno skladište u Itebeju.

Iduće godine Srbija će započeti i nove interkonekcije, pre svega, izgradnju gasovoda Niš - Dimitrovgrad - Sofija, kao i pripremu dokumentacije i planova za gasovod Beograd – Banjaluka, i za realizaciju interkonekcije prema Rumuniji.

Bajatović je najavio i širenje gasovodne mreže prema Valjevu, Leskovcu, Vranju, Gadžinom Hanu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.