Izvor: Indikator | Utorak, 12.11.2019.| 14:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

Škoda predstavila potpuno novu oktaviju (VIDEO)

(Foto: YouTube)
Škoda je u Pragu otkrila potpuno novu oktaviju (octavia).

Za razliku od srodnika iz VW-ovog koncerna, golfa, osim enterijera s novom multimedijom i upravljačem, nova octavia donosi poznatu praktičnost i prostranost kabine i prtljažnika i novosti i u spoljašnjosti.

Česi kažu da četvrta generacija porodične limuzine više neće biti u senci većeg superba.

Nova oktavija je dugačka 4,69 metara i još šira od prethodnika. Točkovi su prečnika do 19 cola, a inženjeri su se prije svega posvetili poboljšanju aerodinamike, što utiče i na manju potrošnju goriva i niže emisije. Novi dizajn daje jedan od najboljih rezultata kada je reč o otporu vazduha u automobilskoj industriji, a to je cx 0,24 za limuzinu i cx 0,26 za karavan.

Prednja svetla su sada postavljena niže i osvetljavaju u LED tehnologiji, a tu su i najnaprednija prednja svetla koja nudi koncern, matrična LED prednja svetla. Zadnja LED svetla dolaze s dinamički usmerenim svetlima.

Putnici na zadnjim sedištima imaju još više prostora za kolena, a kapacitet prtljažnika karavana je u osnovi 640 litara, 40 litara više u odnosu na limuzinu.

Upravljač po novom ima samo dva kraka. Prvi put u Škodi ugrađen je sistem koji emituje relevantne informacije o vožnji na vetrobransko staklo direktno u vidno polje vozača.

Moguć je izbor motora TDI i TSI poslednje generacije, kao i pogona na prirodni gas (CNG, tj. metan), što je prvi put u Škodinoj istoriji.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.