Izvor: eKapija | Utorak, 12.11.2019.| 13:04
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Transport i logistika: Brže, dalje i efikasnije po zemlji, vodi i vazduhu" - Novo izdanje Tematskog biltena 26. novembra na eKapiji

Prethodnog vikenda u Srbiji je otvorena i poslednja deonica Koridora 10 i to je samo jedan u nizu infrastrukturnih projekata koji će značajno uticati na poslovanje špediterskih i logističkih kompanija u Srbiji. Takođe, u Ohridu je između Srbije, Albanije i Severne Makedonije postignut dogovor o putovanju između zemalja samo sa ličnom kartom, uvođenju zajedničkih radnih dozvola, kao i brzom protoku roba.

Kako je najavljeno, slobodan i brz protok roba će se podstaći kroz uvođenje 24-časovnog radnog vremena svih inspekcijskih službi sa akcentom na fitosanitarnu i veterinarsku inspekciju. Planirano je i objedinjavanje i formiranje zajedničkog paketa dokumentacije potrebne za tranzit roba u okviru zemalja članica.

Očekuje se da će uspostavljanje takozvanog "Mini Šengena" pozitivno uticati na sektore transporta i logistike. Naročito ako se uzme u obzir izjava Simona Elisa, programskog lidera Svetske banke za Zapadni Balkan, koji je rekao da ovaj region trenutno trguje 34% manje od svojih mogućnosti. On je na nedavno održanom panelu posvećenom transportu, infrastrukturi i boljoj povezanosti zemalja Jugoistočne Evrope rekao kako su regionu Zapadnog Balkana neophodna i modernizacija institucija, investicije u ljude i koordinacija nacionalnih strategija transporta.

Ovo su samo neke novosti iz oblasti transporta, a koji su još projekti u toku i kakvi su potencijali za dalji razvoj otkrićemo u novom tematskom biltenu "Transport i logistika - Brže, dalje i efikasnije po zemlji, vodi i vazduhu", koji eKapija priprema u saradnji sa Wiener Stadtische osiguranjem.

O aktuelnim projektima razgovaraćemo sa predstavnicima kompanija cargo-partner, Gebruder Weiss, Milšped i Transfera. Svoje proizvode, usluge, rešenja i projekte predstaviće i kompanije Eko Serbia, World transport overseas, SGS Beograd, Tahograf, Trigema, CTP Invest, KLP, Metal sistemi plus, Slobodna zona Pirot, California šped...

Tematski bilten "Transport i logistika - Brže, dalje i efikasnije po zemlji, vodi i vazduhu" biće objavljen 26. novembra 2019. godine i idealno je mesto da preporučite vašu firmu, usluge ili proizvode koji mogu doprineti unapređenju ove oblasti.

Pozivamo vas da nam se pridružite. Pišite nam na marketing@ekapija.com ukoliko želite da budete deo našeg Tematskog biltena, a svakako nam pošaljite i vaše predloge i sugestije kako bismo ovu temu predstavili što kvalitetnije.

Izdanja ranijih Tematskih biltena pročitajte OVDE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.