NavMenu

U Srbiju uskoro stižu Auto Jet i A-Mega akumulatori

Izvor: eKapija+ Utorak, 12.11.2019. 11:28
Komentari
Podeli
Auto Jet akumulatorAuto Jet akumulator
Vozačima putničkih i komercijalnih vozila u Srbiji uskoro će biti ponuđeni akumulatori Auto Jet i A-Mega koje proizvodi najveći ukrajinski proizvođač Megatex.

Reč je o kompaniji iz Ukrajine koja je osnovana 1993. kao proizvođač olova i olovnih legura. U proteklih više od 25 godina, Megatex je postao najveći u Ukrajini i jedan od najvećih proizvođača olova ne samo u regiji država bivšeg Sovjetskog saveza nego i Evrope. Kompanija Megatex je projekat proizvodnje olovnih akumulatora pokrenula 2004. godine, izgradnjom i opremanjem potpuno novog pogona, koji je proizvodnju akumulatora započeo 2006.

Megatex proizvodni pogoni opremljeni su visokokvalitetnim mašinama i tehnologijom najnovije generacije, i to najpoznatijih i najpriznatijih proizvođača. Megatex akumulatori izrađuju se sa savremenim ekspandiranim rešetkama, a prema tehnologiji čuvene nemačke kompanije Moll, koja, između ostalih, snabdeva kompletnu Volkswagen Grupaciju. Štaviše, sav proizvodni kadar i stručni kadar školovan je u upravo u Moll-u u Nemačkoj, kao i u Južnoj Koreji, dok su stručnjaci iz Moll-a obučavali radnike i osoblje proizvodnog pogona u Ukrajini. Kroz ovakav proces učenja i obuke kadar Megatexa je upoznao sve tajne proizvodnje akumulatora.
A Mega akumulatorA Mega akumulator
Takođe, kada je prema poslovnom planu poširena ponuda Megatexa na akumulatore za japanska i južno korejska vozila, za osvajanje novih tehnologija pozvani su stručnjaci Global Company, najvećeg proizvođača akumulatora iz Južne Koreje. Oprema za proizvodnju akumulatora je od najpoznatijih svetskih proizvođača iz Kanade, SAD i Južne Koreje, kao što su Wirtz, Leko, Sovema, Digatron, Oxmaster, Cimec, CMW, Kustan i drugi.

Megatex danas ima dva proizvodna pogona i kompletnu tehnologiju za proizvodnju akumulatora unutar kompanije - od proizvodnje samog olova i kiseline, preko komponenti akumulatora, pa sve do kućišta za akumulatore koje po visokim standardima proizvodi u sopstvenom pogonu. Za kvalitet Megatex akumulatora, glavni tehnolog Moll-a Dr Gelbke kaže da ne samo da nisu inferiorni u odnosu na akumulatore iz Nemačke, nego su im u izvesnim parametrima potpuno ravnopravni.

Godinama unazad, Megatex akumulatore koriste vozači u Italiji, Poljskoj, Grčkoj, Bugarskoj, Ukrajini, Rusiji, Belorusiji, Litvaniji, Azerbejdžanu i drugim zemljama, a godišnja proizvodnja je preko tri miliona akumulatora u Ca+ i Ca-Ca tehnologiji.
Auto JetAuto Jet
Vozačima u Srbiji biće ponuđeni akumulatori robnih marki AutoJet i A-Mega, koje proizvodi Megatex. AutoJet akumulatori za putnička vozila su kapaciteta 45 Ah, 60 Ah, 75 Ah i 95 Ah u kućištima standardnih dimenzija za sve evropske proizvođače automobila. Takođe, za komercijalna vozila namenjeni su AutoJet akumulatori od 140 Ah i 190 Ah, u kućištima i sa polaritetom kakav koristi većina proizvođača komercijalnih vozila.

Za kamione i poljoprivredne i radne mašine namenjen je A-Mega Truck akumulator kapaciteta 225 Ah u standardnom kućištu dimenzija 518x275mm. Opseg radnih temperatura za akumulatore je od -40 do +50°C. Svi modeli akumulatora imaju elektrotolit velike čistoće, veliku udarnu snagu kao i otpornost na koroziju i samopražnjenje.
Sve tehničke detalje i komercijalne uslove možete saznati od teritorijalnih predstavnika prodaje Plattner d.o.o.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.