NavMenu

Socijalno-ekonomski savet Kragujevca traži zabranu rada nedeljom u trgovinskoj delatnosti

Izvor: Beta Utorak, 12.11.2019. 11:08
Komentari
Podeli
(Foto: GLRL/shutterstock.com)
Socijalno-ekonomski savet Kragujevca uputiće predsednici Vlade, ministru trgovine i republičkom Socijalno-ekonomskom savetu, Inicijativu za zabranu rada nedeljom u trgovinskoj delatnosti sem na mestima gde je to neophodno, odnosno na benzinskim stanicama i u apotekama.

Kako je saopštio savet, inicijativa je proistekla iz činjenice da je položaj zaposlenih u trgovini nezavidan, da veliki broj zaposlenih u toj delatnosti obavlja posao sa samo dva slobodna dana u mesecu, kao i da ne postoji efikasan način kontrole njihovog radnog vremena.

Pri tome su, kako se navodi, plaćeni kao da rade 40 časova nedeljno.

Ovakvo radno vreme, kako se dodaje, ima "poguban uticaj" na život zaposlenih i njihovih porodica.

Posebno značajnim savet je ocenio podatak od 200.000 zaposlenih u trgovinskoj delatnosti 70% čine žene.

Kako se navodi, u devet država Evropske unije postoji zabrana rada nedeljom za trgovine, a nedavno je zabranu uvela i Crna Gora.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.