Izvor: Beta | Ponedeljak, 11.11.2019.| 17:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vlada uputila u Parlament predlog zakona - Poreske olakšice za kompanije koje zapošljavaju srpske građane koji se vraćaju iz dijaspore

Ilustracija (Foto: PORTRAIT IMAGES ASIA BY NONWARIT/shutterstock.com)
Nemačka je možda i najvažniji ekonomski partner Srbije, čiji će imidž kao investicione destinacije biti znatno bolji zahvaljujući otvaranju istraživačkih razvojnih centara nemačkih kompanija u Srbiji, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić koja je u Berlinu učestvovala na Privrednom forumu u organizaciji lista Süddeutsche Zeitung.

- Nemačke kompanije u Srbiji zapošljavaju preko 60.000 ljudi i planiraju dalje širenje na našem tržištu. One sve više otvaraju istraživačke razvojne centre u Srbiji za koje se nadamo da će kreirati intelektualnu svojinu u Srbiji i plasirati je, što će Srbiji dati potpuno drugačiji imidž kao zemlje i investicione destinacije, a povući će i rast plata i penzija i životnog standarda - rekla je Brnabićeva.

Dodala je da je ove godine na tom forumu bilo više interesovanja nego ranije za razvoj digitalne transformacije Srbije.

Istakla je i da je Vlada uputila u Parlament predlog zakona koji predviđa poreske olakšice za kompanije koje zapošljavaju srpske građane koji se vraćaju iz dijaspore da rade u Srbiju. Prema tom predlogu, ako su radili u inostranstvu više od dve godine, a imaju platu koja odgovara trostrukoj prosečnoj plati u Srbiji, kompanija koja ih zaposli biće u narednih pet godina oslobođena 70% plaćanja poreza na zarade.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.