NavMenu

Beograđani će sledeće godine na raspolaganju imati Fond za energetsku efikasnost

Izvor: eKapija Nedelja, 10.11.2019. 12:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shutterstock.com)Ilustracija
Radovi na rekonstrukciji u cilju poboljšanja energetske efikasnosti su pri kraju u isturenom odeljenje OŠ Sveti Sava u Vrčinu. Novac je obezbeđen iz Fonda za energetsku efikasnost Sekretarijata za energetiku.

- U toku je još jedan projekat Sekretarijata za energetiku, nadzor nad 22 javna objekta. U sklopu ovog projekta biće odabrana i sledeće godine obnovljena četiri objekta koji se nalaze u lošijem stanju od ostalih po pitanju energetske efikasnosti. Ideja je da se smanji potrošnja energije u objektima koji nisu energetski efikasni, a taj problem nije karakterističan samo za objekte javne namene već i za veliki broj zgrada i domaćinstava - rekao je predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević, a prenosi Beoifno.

On je najavio i osnivanje Fonda za energetsku efikasnost, koji će biti na raspolaganju građanima kako bi se smanjila potrošnja energenata. Prema njegovim rečima, korišćenje Fonda biće ponuđeno svim građanima Beograda:

- Građani će zajedno sa Skupštinom grada moći da učestvuju u tom projektu, u okviru kojeg bi Grad uložio novac u poboljšanje energetske efikasnosti stambenih objekata, a potom bi građani imali priliku da tokom višegodišnjeg perioda isplaćuju te radove novcem koji će uštedeti na potrošnji. U tom projektu, koji spremamo za narednu godinu, učestvovaće JKP Beogradske elektrane i Elektroprivreda.

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu izdvaja ozbiljna sredstava za Opštinu Grocka, pa je tako za nabavku računarske opreme i sredstava za izvođenje nastave u školama na ovoj opštini izdvojeno 8,7 miliona dinara.

- U toku je izgradnja škole u naselju Leštane. Ona se gradi po najmodernijim standardima, imaće fiskulturnu salu, otvorena igrališta za fudbal i košarku, a biće opremljena i modernom opremom za 1.500 đaka, koliko će moći i da primi. Na teritoriji opštine Grocka rekoonstruisane su i škole u Dražnju, odnosno Begaljici koje su oštećene u požarima. To je dokaz da su ovakve rekonstrukcije neophodne jer su u pitanju veoma stari objekti i instalacije, pa je jasno da se ne radi samo o energetskoj efikasnosti već i o bezbednosti dece - napomenuo je Nikodijević.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.