Izvor: eKapija | Subota, 09.11.2019.| 13:33
Izdvojite članak Odštampajte vest

U Zajači će se proizvoditi olovo visoke čistoće - Sledi izgradnja pogona za rafinaciju sirovog olova iz reciklaže otpadnih akumulatora

Ilustracija (Foto: Joe Belanger/shutterstock.com)
Privredno društvo EcoMet Reciklaža iz Loznice dobilo je dozvolu za izgradnju pogona za rafinaciju sirovog olova iz reciklaže otpadnih akumulatora, koji će, kada bude kompletno završen i opremljen, proizvoditi olovo visoke čistoće.

Kako se navodi na sajtu kompanije, u skladu sa važećim zakonodavstvom iz oblasti zaštite životne sredine, proceduru pribavljanja pomenute dozvole za izgradnju postrojenja rafinacije, pratila je i izrada Studije o proceni uticaja projekta na životnu sredinu. U ovom postupku ispoštovani su svi traženi zahtevi iz oblasti ekologije, te je nadležno Ministarstvo zaštite životne sredine dalo saglasnost na predmetnu Studiju.

Dodaje se da su u narednom periodu planirane brojne aktivnosti, koje će osim izgradnje novog objekta rafinacije, obuhvatiti i poslove na poboljšanju svih činilaca životne sredine u zoni proizvodnog kompleksa u Zajači.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.