Izvor: eKapija | Subota, 09.11.2019.| 10:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

U toku radovi u Zdravstvenoj stanici Šumice na Voždovcu - Planovi za još dva doma zdravlja i dečiji dispanzer

(Foto: Beoinfo)
Radovi na rekonstrukciji Zdravstvene stanice Šumice Doma zdravlja Voždovac su u toku i teku po planu. Nakon završetka rekonstrukcije objekat će biti u potpunosti funkcionalan i posedovaće neophodne uslove za adekvatno lečenje pacijenata i rad zaposlenih.

- U Zdravstvenoj stanici Šumice postoji 25.000 kartona, od kojih je 7.000 dečijih. Ovde postoji služba za zdravstvenu zaštitu odraslih, pedijatrija, stomatologija, patronažna služba i epidemiologija. U pitanju su veoma značajne grane medicine - rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, koji je obišao radove, prenosi Beoinfo.

Dodao je da je u rekonstrukciju ovog objekta uloženo 16 miliona dinara, od čega je Grad Beograd obezbedio 10, a biće urađena sanacija krova, fasada i zamena stolarije.

- Na taj način sprečićemo dalje propadanje objekta, ali i umnogome poboljšati energetsku efikasnost, što će predstavljati naš doprinos očuvanju životne sredine. Važno je da sve objekte koje rekonstruišemo radimo tako da budu energetski efikasni - istakao je gradonačelnik Beograda.

Prema njegovim rečima, za rekonstrukciju zdravstvenih ustanova na teritoriji opštine Voždovac ove godine izdvojeno je 17 miliona dinara, a u prethodnim godinama na Voždovcu je rekonstruisano osam zdravstvenih objekata:

- Pored 10 miliona dinara opredeljenih za Zdravstvenu stanicu Šumice, četiri su za sanaciju krova Doma zdravlja Voždovac, kao i tri miliona za projektnu dokumentaciju koja predthodi rekonstrukciji Zdravstvene stanice Banjica.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić je je naveo da su u planu i rekonstrukcije domova zdravlja u Kumodraž selu i Ripnju, za šta je novac obezbeđen, a projekti skoro završeni:

- Mislim da je sledeći zadatak svih nas Dečiji dispanzer u ulici Jove Ilića, koji bi trebalo srušiti i izgraditi novi objekat. Nadam se da ćemo u narednim budžetima pronaći novaci krenuti u realizaciju tog posla.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.