Izvor: eKapija | Petak, 08.11.2019.| 12:07
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izgradnja doma zdravlja u Borči početkom decembra

Budući izgled objekta (Foto: Beoinfo)
Javna nabavka za izvođenje radova na izgradnji zdravstvene stanice u Borči uspešno je završena. Početak radova je planiran za početak decembra, a rok je 330 dana, najavio je sekretar za investicije Luka Petrović.

– Vrednost radova je gotovo 775,7 miliona dinara, sa PDV-om, izvođač radova je konzorcijum firmi, a kao ovlašćeni član grupe ponuđača i nosilac posla je firma WD CONCORD WEST iz Beograda. Projekat zdravstvene stanice uradio je Krip inženjering – rekao je Petrović.

On je precizirao da će se objekat nalaziti u Ulici Koste Manojlovića i da će imati blizu 7.000 m2.

– Zdravstvena stanica u sklopu ogranka "Dunavski venac" Doma zdravlja "Dr Milutin Ivković" Palilula sadržaće službu za zdravstevnu zaštitu predškolske dece, školske dece, odraslih građana, kućnog lečenja i palijativne nege, zdravstvenu zaštitu žena, polivalentnu patronažu, rendgen i ultrazvučnu dijagnostiku, laboratoriju, stomatologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, internu medicinu, oftalmologiju, ORL, psihijatriju, apoteku, hitnu pomoć, sterilizaciju i službe neophodne za funkcionisanje ustanove. Objekat sadrži podzemnu garažu za parking zaposlenih i pacijenata, a takođe su obezbeđena parking mesta za osobe sa invaliditetom – pojasnio je Petrović.

Prema njegovim rečima, u objekat će biti ugrađeni najkvalitetniji materijali, a kako je dodao, ovo će biti jedan od najlepših objekata zdravstvene zaštite, navodi se na sajtu Beoinfa.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.