Izvor: eKapija | Četvrtak, 07.11.2019.| 17:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

Bački Monoštor - Potencijal za upotrebu energije iz obnovljivih izvora

Ilustracija (Foto: roibu/shutterstock.com)
Sastanak i prezentacija RES fondacije, sa predstavnicima Grada Sombora i Bačkog Monoštora, održan je pod nazivom "Dobra energija na sedam Dunava" na temu upotrebe energije iz obnovljivih izvora u Bačkom Monoštoru.

Prisutne je ispred Grada Sombora pozdravio zamenik gradonačelnice Antonio Ratković, rekavši da je Bački Monoštor jedno od naseljenih mesta koje je ovaj potencijal korišćenja energije iz obnovljivih izvora prepoznao i zahvalio se na izradi katastra javne rasvete u ovom naseljenom mestu, koji pokazuje kolike bi bile potrebne investicije za prelazak na obnovljive izvore energije i kolike bi se uštede postigle takvom promenom, navodi se na sajtu Grada.

Predstavnici RES fondacije i njihovi stručni saradnici predstavili su rezultate energetskog pregleda, procene solarnog potencijala krovova u Bačkom Monoštoru, katastar javne rasvete, energetska karta Doma kulture, kao i mogućnosti za poboljšanje energetske efikasnosti i stvaranje električne energije iz alternativnih izvora.

Prezentovan je i poslovni model stvaranja energetske zadruge i osnivanja solarne elektrane na primeru Кriževaca u Hrvatskoj.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.