NavMenu

Stari most u Kosjeriću biće srušen - Novi most će biti širi i imaće staze za bicikliste i pešake

Izvor: gradjevinarstvo.rs Četvrtak, 07.11.2019. 17:08
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Jovana Kuzmanovic)
Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima je za izgradnju novog prelaza obezbedila 7,6 miliona dinara, pa više nema dileme oko sudbine mosta na Skrapežu, u centru Kosjerića.

Izgrađen je između dva rata, povezivao je naselja sa leve i desne obale, te služio kao jedina veza između Valjeva i Užica, trasom preko Crnokose. Zub vremena ga je ozbiljno načeo, a dokusuren je tokom poplava 2014. i 2015. godine, posle čega su stručnjaci procenili da je rekonstrukcija neizvodljiva.

- Oštećenja nisu vidljiva dok se ne siđe u reku. Donji betonski sloj je potpuno propao i iz njega visi natrula armatura. Zato odluka o rušenju nikoga nije iznenadila, a raduje nas to što će korito reke biti produbljeno. Pritom, novi most će biti širi, imaće dva kraka koji će povezivati ulice za saobraćaj, a planirane su pešačke i biciklističke staze. Iznad reke, takođe u sastavu mosta, biće uređen i parking, a kompletan posao bi trebalo da bude završen za šest meseci - objašnjava čelnik Kosjerića Žarko Đokić.


Inače, dok bude trajala izgradnja novog prelaza, vozači će koristiti most koji se nalazi nizvodno iz pravca Požege, kod Pupića vile, dok će pešacima na raspolaganju biti gvozdeni most koji povezuje grad sa železničkom stanicom i industrijskom zonom.

Opština je 22. oktobra raspisala tender, koji možete videti OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.