Izvor: Indikator | Četvrtak, 07.11.2019.| 16:02
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vlasnik Sunnylanda spreman da investira 25 mil EUR na Sokocu - U planu izgradnja tržnog i rehabilitaciong centra

Sokolac (Foto: opstinasokolac.net)
Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica razgovarao je u sa šeikom Mohammedom bin Saqr al Qasimijem, vlasnikom firme Emirates i zabavnog parka Sunnyland kod Sarajeva, o mogućem ulaganju njegove kompanije od 50 mil KM (25 mil EUR) u tržni centar na Sokocu i prateće sadržaje.

Bjelica je rekao novinarima da je investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata izrazio želju da uz veliki tržni centar na periferiji Sokoca izgradi i niz pratećih objekata, čime će biti obogaćena turistička ponuda ove opštine.

Načelnik opštine Sokolac predstavio je sagovorniku potencijale i strateške ciljeve razvoja ove lokalne zajednice u kojoj posebno mesto pripada turizmu.

- Zainteresovani smo za izgradnju zatvorenog bazena i klizališta da bi upotpunili sadržaje postojećeg sportsko-rekreativnog centra i jezera na Talinama, čime bi bila obogaćana naša ukupna turistička ponuda - naglasio je Bjelica.

On je istakao da Sokolac ima da ponudi potencijalnom investitoru dosta interesantnih sadržaja, na način da i opština učestvuje kao suvlasnik.

Al Qasimi je rekao novinarima na Sokocu da planira dovesti više investitora, prvenstvno iz arapskog sveta, izrazivši želju da u blizini ovog mesta izgradi veliki tržni centar sa pratećim sadržajima, kao i rehabilitacioni centar u koji bi na oporavak i lečenje dolazili ljudi iz svih krajeva BiH i regiona, kao i Indije i arapskih zemalja.

Al Qasimi je naglasio da bi predstanici njegove kompanije uskoro mogli obići lokaciju na kojoj bi se gradilo klizalište na Sokocu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.