Izvor: Vino.rs | Četvrtak, 07.11.2019.| 14:11
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vinarija Temet predstavlja tržištu ekskluzivna vina Tri Morave rezerva

Ilustracija (Foto: Refat/shutterstock.com)
Vinarija Temet iz Lozovika kod Jagodine konačno pušta na tržište ekskluzivna vina Tri Morave rezerva, čija je najava uzbudila kompletnu vinsku javnost regiona i šire, s obzirom na činjenicu da je crvena varijanta ovog vina osvojila 95 poena na ovogodišnjem Decanteru, što je najbolja ocena za jedno srpsko vino, a pogotovo za srpsku autohtonu sortu.

Tri Morave rezerva belo i Tri Morave rezerva crveno, oba iz berbe 2016, novi su etalon kvaliteta za Tri Morave, jedno od najtraženijih srpskih vina širom regiona, dok je na hrvatskom tržištu Temet trenutno jedina vrhunska srpska vinarija u ponudi vinoteka.

Ove etikete, osim visokog kvaliteta vina, posebnih boca i originalnog pristupa dizajnu, gde je etiketa na grliću boce, uparena su sa takođe jedinstvenim kutijama, pa osim uživanja u raritetnim vinima predstavljaju i vrhunski poklon.

Vino Tri Morave rezerva crveno 2016 je kupaža autohtone sorte prokupac 45% i tek nešto većeg udela kaberne frana. Ovo vino sa 15% alkohola je izuzetno kompleksno sa elegantnim aromama vanile, hrastovine, šljive i zrelih trešanja.

Vino Tri Morave rezerva belo 2016 od čiste tamjanike, dobijeno je spontanom fermentacijom na prirodnim kvascima. Nefiltrirano je, sa precizno izbalansiranih 12,5 % alkohola.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.