NavMenu

Četiri umetnička fakulteta biće pored hotela Hajat - Početak radova najavljen za kraj 2020.

Izvor: Politika Četvrtak, 07.11.2019. 09:03
Komentari
Podeli
Gosti Hotela Hajat na Novom Beogradu biće komšije studenata (Foto: Google Maps/screenshot)Gosti Hotela Hajat na Novom Beogradu biće komšije studenata
Temelji univerzitetskog kampusa u kojem će biti smeštena četiri umetnička fakulteta i Rektorat Univerziteta umetnosti u Beogradu, trebalo bi da budu postavljeni krajem naredne godine na ekskluzivnoj lokaciji pored novobeogradskog hotela Hajat, rekao je za Politiku ministar prosvete Mladen Šarčević.

Ministar najavljuje da je gradnju kompleksa na parceli od 1,5 hektara odbrila Vlada Srbije i da će ona započeti 2020. ukoliko ne bude zastoja u izradi planske dokumentacije.

Ministar ističe da se odustalo od prvobitnog plana da ovaj akademski centar bude podignut u Topčideru koji je lane podigao prašinu u javnosti, piše list Politika.

Zgrada u kojoj će biti smešteni Fakultet muzičke umetnosti, Fakultet primenjenih umetnosti, veći deo Fakulteta likovnih umetnosti, ali i nova akademska ustanova koj Srbija dugo očekuje - Fakultet za igru, predviđeno je da bude površine 29.000 m2.

- Već smo ostvarili kontakte s Italijanima i Špancima koji će nam pomoći oko formiranja modela nastave na Fakultetu za igru. Biće napravljene tri katedre i to za savremeni ples, balet i narodne igre. I predstavnici Rektorata Univerziteta umetnosti su rekli da žele da budu u toj zgradi. Sada smo u fazi izrade idejnog projekta, sledi, onda, studija izvodljivosti i pribavljanje potrebne tehničke dokumentacije. Bože zdravlja da krajem iduće godine krene gradnja pa bismo onda, u najboljem slučaju, otad za dve godine privreli kraju radove - kaže Šarčević i dodaje da je prezadovoljan lokacijom namanjenom za gradnju umetničkog kampusa.

Ministarstvo prosvete je dobilo taj prostor, kaže, zahvaljujući dogovoru sa Ministarstvom energetike, kojem su dali tri hektara zemljišta kod tramvajske okretnice u Bloku 45, za duplo manju ali eksluzivniju parcelu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.