Izvor: eKapija | Sreda, 06.11.2019.| 18:16
Izdvojite članak Odštampajte vest

Toyota BEV - Ultrakompaktno vozilo namenjeno kratkim relacijama od 2020. u prodaji u Japanu

(Foto: YouTube/screenshot)
Toyota Motor Corporation (Toyota) predstavila je novi ultrakompaktni BEV (baterijsko električno vozilo) koji je spreman za proizvodnju, na posebnoj izložbi FUTURE EXPO Salona automobila u Tokiju 2019. Plan je da prodaja ovog vozila počne u Japanu sledeće godine.

Sledeća generacija rešenja za mobilnost je osmišljena da pruža kretanje na kratkim relacijama uz ograničen negativan uticaj na okolinu, navodi se na sajtu Toyota car:

- Želimo da stvorimo rešenja za mobilnost, koja može da bude podrška sve starijem japanskom društvu i da pruži slobodu kretanja ljudima svih godina. Kroz ultrakompaktni BEV s ponosom nudimo strankama vozilo koje ne samo da omogućava veću autonomiju, nego zauzima i manje prostora, stvara manje buke i ograničava negativan uticaj na okolinu - rekao je Akihiro Yanaka, direktor razvoja.

Dodaje se da je ultrakompaktni BEV s dva sedišta posebno oblikovan, kako bi zadovoljio svakodnevne potrebe za mobilnošću kupaca koji obavljaju redovne i kratke vožnje, pre svega starije osobe, novi vozači ili poslovni ljudi. Ima domet od otprilike 100 km s jednim punjenjem, može dostići najveću brzinu od 60 km/h, a odlikuje ga izuzetno mali poluprečnik okretanja.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.