Izvor: RTS | Sreda, 06.11.2019.| 17:12
Izdvojite članak Odštampajte vest

Međunarodna konferencija "Krune na rekama" - Tvrđave kao nova turistička ponuda

(Foto: YouTube/screenshot)
Međunarodna konferencija "Krune na rekama", podržana od strane Višegradskog fonda, održava se u kuli Nebojši, u Donjem gradu Beogradske tvrđave.

Ana Rajlić iz JP Beogradska tvrđava rekla je da je svrha ovih konferencija razmena iskustava predstavnika četiri tvrđave Višegradske grupe: zamka Sandomerž (Poljska), zamka u Bratislavi (Slovačka), Budimske tvrđave (Mađarska) i Beogradske tvrđave.

- U poređenju sa ostale tri tvrđave, naša tvrđava je svakako najveća i najposećenija. Tu su i najstariji sačuvani ostaci koji potiču čak iz prvog veka, a to je nešto čime drugi tvrđave ne mogu da se pohvale, ali ni veličinom prostora koji zauzimaju. Beogradska tvrđava se, zajedno sa parkom Kalemegdan, prostire na čak 60 hektara - kaže Rajlićeva.

Takođe, kako je rekla, konferencije služe i za informisanje šire javnosti o stvaranju nove turističke ponude, obilaska tvrđava u okviru jedinstvenog programa, koji bi privukao turiste iz Evrope i azijskih zemalja.

Na Dunavu u Srbiji ima ukupno sedam tvrđava. U tom smislu, priprema se jedinstvena brošura za sve ove tvrđave, kao i jedinstveni veb sajt.

Beogradska konferencija je prva od četiri koje će biti održane do kraja godine u svim ovim zemljama.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.