NavMenu

Direct Booker, turistička agencija za iznajmljivanje i upravljanje privatnim smeštajem, širi franšiznu mrežu

Izvor: Franchising.rs Sreda, 06.11.2019. 08:38
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: dvoevnore/shutterstock.com)Ilustracija
Poslovanje su započeli 2013. u Dubrovniku, danas posluju u sedam zemalja. Direct Booker, turistička agencija za iznajmljivanje i upravljanje privatnim smeštajem, od 2017, naime, širi franšiznu mrežu, tako da ekskluzivne partnere – primaoce franšize – ima i na domaćem tržištu u Hrvatskoj, ali i u Crnoj Gori, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Peruu i Albaniji.

- Ovo je tek početak internacionalnog razvoja – kaže Nino Dubretić, jedan od vlasnika Direct Booker sistema. Gde god se turizam razvija, gde god postoji potražnja za privatnim smeštajem – biće i prostora za usluge Direct Booker-a, smatra on.

- U osnovi, mi povezujemo iznajmljivače i putnike. Pomažemo rentijerima da se oglase i iznajme smeštaj preko poznatih internet platformi, ali ih i savetujemo kako da urede i opreme smeštajnu jedinicu, optimizuju cene smeštaja, prezentuju svoje nekretnine, ponude gostima niz pratećih turističkih usluga – od prevoza, rent-a-car-a, izleta, do preporuka za restorane, klubove i znamenitosti kraja. Sve ovo je, u suštini, i zadatak naših primalaca franšize – objašnjava Dubretić.

Od ove godine, Direct Booker cilja i na tržište Poljske. Prvi korak u promociji ovog biznisa i franšiznog paketa već je načinjen – od 17. do 19. oktobra učestvovali su na 17. Sajmu franšiza u Varšavi i iskoristili priliku da se predstave preduzetnicima i potencijalnim primaocima franšize sa poljskog tržišta.

- U Poljskoj se turizam ubrzano razvija. Velika je potražnja za kratkoročnim najmom smeštaja, ali i za sistemom koji bi efikasno upravljao procesom iznajmljivanja, kroz agencijske usluge i najnovije tehnologije. Zbog toga nam je Poljska delovala kao perspektivno tržište.

Mnoge od usluga koje pružaju štede vreme iznajmljivačima.

- Svaka nekretnina ili smeštajna jedinica dobija svog akaunt menadžera iz Direct Booker-a koji kontroliše i određuje cene najma tako što neprestano prati i upoređuje cene drugih iznajmljenih jedinica u tom periodu. Vrlo često, samo uz ovu informaciju vlasnici smeštaja mogu da povećaju potencijal svoje nekretnine. Tržište iznajmljivača se, inače, može podeliti u dve grupe. Prva grupa su oni kojima je potreban čitav niz usluga: oglašavanje na internetu, usluge rezervacije, komunikacija s gostima, finansijske usluge poput izdavanja računa, plaćanja kreditnom karticom i čekovima, pa čak i usluga čišćenja smeštaja. Ako iznajmljivač posebno zahteva, mi možemo obezbediti i fotografa koji će profesionalno fotografisati unutrašnjost smeštaja za izdavanje. Druga vrsta rentijera su oni kojima nisu potrebne sve navedene usluge, ali koji bi svakako da unaprede i poboljšaju svakodnevni proces iznajmljivanja. To se, pre svega, odnosi na sinhronizaciju cena s kalendarom na svim veb-sajtovima na kojima se oglašavaju, a najčešće su to Booking.com, Airbnb, Expedia, HomeAway. Ako iznajmljivač ne želi da koristi čitav set usluga, mi mu uvek možemo ponuditi podršku za takozvani Booker Tools – poseban alat koji će mu omogućiti da upravlja smeštajnom jedinicom u smislu cene i logistike.

Primalac franšize ima pravo da koristi njihov brend, pruža sve usluge podrške iznajmljivačima, a sve u skladu s jedinstvenim know-how-om Direct Booker-a.

- Primalac, naravno, koristi naš IT sistem, operativni priručnik, pomoć po svim pitanjima tekućeg poslovanja. S druge strane, dužan je da vodi marketing na lokalnom nivou i pruža usluge samo na području za koje je ugovor potpisan.

Žele da privuku preduzetne ljude iz turistički atraktivnih destinacija kao što su Varšava, Vroclav, Krakov, Gdanjsk.

- To mogu biti i "početnici", ljudi koji tek razmišljaju da pokrenu sopstveni posao, ali i preduzetnici koji već rade u turizmu, a koji nameravaju da prošire svoju ponudu dodatnim agencijskim uslugama ili da zarade od prodaje naše tehnologije.

Početna investicija, koja podrazumeva pristupanje mreži Direct Booker-a, iznosi 5.000 EUR.

- Primalac franšize plaća i redovnu naknadu i ona iznosi 7% od ukupnog prometa. Sa druge strane, primalac dobija od 5% do 10% od svake iznajmljene jedinice. Koliko će, pak, morati da čeka na povraćaj investicije, zavisi najviše od broja i spektra usluga koje će pružati.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.