NavMenu

Treći Pčelarski sajam Dunavskog regiona 7. decembra na Novosadskom sajmu

Izvor: Agrotv Utorak, 05.11.2019. 11:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Carlo Prearo/shutterstock.com)Ilustracija
Treći pčelarski sajam Dunavskog regiona biće održan 7. decembra u Hali ’Master’ Novosadskog sajma.

Svi zainteresovani proizvođači pčelarskog repromaterijala, pribora i opreme, mogu da predstave opremu i pribor za pčelarstvo posetiocima iz zemlje i inostranstva. Cene zakupa izlagačkog prostora su nepromenjene u odnosu na prošlu godinu, odnosno 30% niže nego na prvom sajmu. Ulaz za posetioce je besplatan.

Pčelarski sajam je prilika i za edukaciju pčelara u Srbiji. Šef Laboratorije za pčelarstvo pri Institutu za eksperimentalna istraživanja u oblasti sprečavanja bolesti životinja za regije Lacio i Toskana, dr Đovani Formato odražaće dva predavanja. Prvo na temu "Način suzbijanja varoe u Italiji" i drugo pod nazivom "Trenutno stanje i prognoza daljeg širenja male košničke bube iz Italije na Evropu".

U fokusu istraživanja dr Formata su bolesti pčela, njihova dijagnoza i lečenje. Autor je brojnih naučnih radova i učesnik mnogih nacionalnih i međunarodnih projekata, uglavnom u oblasti zdravlja pčela. Vođa je EU projekta "Novi pokazatelji i prakse koje unapređuju zdravlje pčela u eri male košničke bube u Evropi". Taj projekat se bavi dobrom pčelarskom praksom na pčelinjaku, s akcentom na uočavanje potencijalne bolesti pčela, pre nego što one postanu očigledne.


Satnicu predavanja i cene zakupa prostora pogledajte na sajtu Saveza pčelarskih organizacija Srbije SPOS.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.