NavMenu

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije uključen u projekte savremene telemetrije - Pripreme za Olimpijske igre u Tokiju

Izvor: eKapija Ponedeljak, 04.11.2019. 17:15
Komentari
Podeli
Goran Bojović i predsednik FIMS Fabio PigoziGoran Bojović i predsednik FIMS Fabio Pigozi
Devet meseci uoči održavanja Olimpijskih igara u Tokiju, članice Međunarodne federacije medicine sporta (FIMS) okupile su se protekli vikend u Antaliji radi donošenja strateških odluka kada je reč o pripremama i važnim projektima u predolimpijskom ciklusu.

Ovom prilikom Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije je prepoznat kao lider u region kada je reč o medicini sporta i uključen u trenutno najaktuelnije svetske trendove i najsavremenije projektne teme na polju genetskog istraživanja i tehnoloških inovacija, poznatih kao savremena telemetrija, odnosno medicina budućnosti - navodi se u saopštenju Zavoda.

Pomenuta dva projekta su od ogromnog značaja za realizaciju Olimpijskih igara u Tokiju i zahtevaju uključenje strateških članica ovog važnog udruženja, a u tome će posebnu ulogu i mesto imati Nacionalni institut RS, što je od velikog značaja za Srbiju.

Na skupu koji je održan u impozantnom trenažnom centru Glorija Sport Arena u Antaliji prisustvovalo je ukupno 26 Kolaborativnih centara FIMS-a, a projektni zadaci postavljeni od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta su postali izazov svim aktivnim članicama FIMS-a.

Članice FIMSČlanice FIMS


Po povratku iz Antalije, vidno zadovoljan budućim zadacima, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Repubike Srbije, Goran Bojović je izjavio:


- Skup je bio od ogromne važnosti za Institut, ne samo zbog pozicioniranja naše ustanove i Srbije u najviši vrh međunarodno priznatih udruženja, već i zbog ukazane časti da institucija koja predstavlja Srbiju ima sposobnosti i kapacitete da odgovori i najvećim projektnim zadacima kakvi su sada pred nama. Radićemo veoma naporno sa svojim saradnicima narednih 10 meseci do Olimpijskih igara u Tokiju na svim projektima u koje smo uključeni. Veoma smo zahvalni na pruženoj prilici da se oprobamo i u oblastima koje su u svetu trenutno najaktuelnije, a to su genetska istraživanja i savremena telemetrija.

Početak OI u Tokiju je događaj koji se sa nestrpljenjem isčekuje u narednoj godini, ali i prvi zajednički rezultati pomenutih projekata.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.