Izvor: eKapija | Ponedeljak, 04.11.2019.| 17:15
Izdvojite članak Odštampajte vest

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije uključen u projekte savremene telemetrije - Pripreme za Olimpijske igre u Tokiju

Goran Bojović i predsednik FIMS Fabio Pigozi
Devet meseci uoči održavanja Olimpijskih igara u Tokiju, članice Međunarodne federacije medicine sporta (FIMS) okupile su se protekli vikend u Antaliji radi donošenja strateških odluka kada je reč o pripremama i važnim projektima u predolimpijskom ciklusu.

Ovom prilikom Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije je prepoznat kao lider u region kada je reč o medicini sporta i uključen u trenutno najaktuelnije svetske trendove i najsavremenije projektne teme na polju genetskog istraživanja i tehnoloških inovacija, poznatih kao savremena telemetrija, odnosno medicina budućnosti - navodi se u saopštenju Zavoda.

Pomenuta dva projekta su od ogromnog značaja za realizaciju Olimpijskih igara u Tokiju i zahtevaju uključenje strateških članica ovog važnog udruženja, a u tome će posebnu ulogu i mesto imati Nacionalni institut RS, što je od velikog značaja za Srbiju.

Na skupu koji je održan u impozantnom trenažnom centru Glorija Sport Arena u Antaliji prisustvovalo je ukupno 26 Kolaborativnih centara FIMS-a, a projektni zadaci postavljeni od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta su postali izazov svim aktivnim članicama FIMS-a.

Članice FIMS


Po povratku iz Antalije, vidno zadovoljan budućim zadacima, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Repubike Srbije, Goran Bojović je izjavio:

- Skup je bio od ogromne važnosti za Institut, ne samo zbog pozicioniranja naše ustanove i Srbije u najviši vrh međunarodno priznatih udruženja, već i zbog ukazane časti da institucija koja predstavlja Srbiju ima sposobnosti i kapacitete da odgovori i najvećim projektnim zadacima kakvi su sada pred nama. Radićemo veoma naporno sa svojim saradnicima narednih 10 meseci do Olimpijskih igara u Tokiju na svim projektima u koje smo uključeni. Veoma smo zahvalni na pruženoj prilici da se oprobamo i u oblastima koje su u svetu trenutno najaktuelnije, a to su genetska istraživanja i savremena telemetrija.

Početak OI u Tokiju je događaj koji se sa nestrpljenjem isčekuje u narednoj godini, ali i prvi zajednički rezultati pomenutih projekata.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.