NavMenu

Raspisan tender za izradu projekta biciklističkih staza na Staparskom putu i Vojvođanskoj ulici u Somobru

Izvor: eKapija Ponedeljak, 04.11.2019. 08:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dudarev Mikhail/shutterstock.com)Ilustracija
Grad Sombor objavio je javnu nabavku za izradu projekta biciklističkih staza na Staparskom putu i Vojvođanskoj ulici.


Staparski put

Postojeća biciklistička staza širine 2m proteže se u ukupnoj dužini od oko 3km pored desne i leve strane ulice uz neposrednu ivicu kolovoza. Namenjena je za dvosmerni biciklistički saobraćaj. U zoni raskrsnica javljaju se isti problemiu regulaciji saobraćaj kao do sada navedenih slučajeva. Pored biciklista navedenu stazu koriste i pešaci što dodatno ugrožava bezbednost biciklista, odnosno pešaka.

Biciklističku stazu projektovati u dužini od cca 820m, širine do 2,00m. Na osnovu planske dokumentacije i važeće zakonske regulative projektovati biciklističku stazu od Venca Stepe Stepanovića do raskrsnice sa Prvomajskim bulevarom.


Vojvođanska ulica

Na osnovu elaborata "Prostorna analiza biciklističkih staza na teritoriji grada Sombora" i stanja na terenu projektovati biciklističku stazu. Uz primarnu gradsku saobraćajnicu I reda kako je to planirano elaboratom obostrano sa jednosmernim saobraćajem uz trotoar, ako stanje na terenu dozvoljava. Na osnovu planske dokumentacije i važeće zakonske regulative projektovati biciklističku stazu u dužini od cca 1.300m, širine do 2,0m. Potrebno je preispitati po kojim kriterijima su definisane postojeće biciklističke staze.

Rok za dostavljanje ponuda je 8. novembar, a više o tenderu pogledajte OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.