NavMenu

Srbija će potpisati Memorandum o razumevanju sa kompanijom Huawei

Izvor: eKapija Nedelja, 03.11.2019. 16:46
Komentari
Podeli
Ana Brnabić (Foto: YouTube/screenshot)Ana Brnabić
Delegacija Srbije koju u Kini predvodi premijerka Ana Brnabić,u okviru Srpsko-kineskog poslovnog foruma u Šangaju potpisaće Memorandum o razumevanju sa globalnom kompanijom Huawei iz oblasti veštačke inteligencije.

Naime, predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić predvodiće državnu delegaciju koja će od 4. do 8. novembra boraviti u poseti NR Kini, gde će učestvovati na drugom kineskom međunarodnom uvoznom EKSPO (The China International Import Expo) sajmu u Šangaju.

Brnabić će se sastati u Šangaju sa predsednikom NR Kine Si Đinpingom, sa kojim će razgovarati o daljem razvoju sveukupnih odnosa dveju zemalja. Predsednica Vlade obratiće se na ceremoniji zvaničnog otvaranja Sajma i obići ekonomski paviljon Republike Srbije.


Tokom boravka u Šangaju, Brnabić će se sastati sa rukovodiocima HBIS Groupe, kompanije HUAWEI, kao i Bank of China, a takođe će održati predavanje na Šangaj Đao Tong Univerzitetu.

Tokom boravka u Kini, delegacija će posetiti i grad Hangdžou, gde će se premijerka Brnabić sastati sa predstavnicima provinicije Džđang i posetiti kompaniju Alibaba i visoko-tehnološki park, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.